做左順豐三年 你問我答

442 回覆
47 Like 1 Dislike
男人請唔請,15k又好似幾好做
星期日送唔送貨門市

送,不過得一轉到順豐站,時間大約晏就3-5點,
等msg嘅話個msg有delay嘅機會,
所以通常都建議趕要嘅話上網check單號
樓豬year幾

男人請唔請,15k又好似幾好做

可以照in,但我諗個hr會建議你做倉,唔太知企硬話要做順豐站有無用
記得要話in嘅post係店務助理,
利申以前以為跟貨員係follow啲貨以為=店助,
個hr問我點解女仔想做跟車 自己都忍唔住笑
換左新區總就左度右度減開支,今年花紅都想削鳩埋...屌佢老母
巴打想問用順豐速遞個1~2kg既野去本地大概幾錢?
星期日送唔送貨門市

咁點解佢琴日冇送既

咁點解佢琴日冇送既

冇野啦,反正拎左,好多人係順豐出面排隊拎野
Btw,多謝解答
睇左個post download 左個APPs 用
咁岩今日有件收 果然又係無sms
好彩有睇apps
換左新區總就左度右度減開支,今年花紅都想削鳩埋...屌佢老母

表示pt 唔清楚
巴打想問用順豐速遞個1~2kg既野去本地大概幾錢?

巴打寄啲咩?
普通正價運費
1kg或 以下 $22
1-3kg $28
寄上屋企/偏遠地區嘅屋企or公司=正價運費加$30
(又係偏遠又係屋企都只會收$30)
優惠
2kg 以下+入到順豐中袋(A4size左右)+順豐站寄順豐站=$15
2kg以下+入到順豐中袋+順豐站寄到公司=$20
P.s 易碎/粉,膏狀/液體都要入箱,做唔到中袋優惠
點解寄件衫上大陸都要交收件人身份證? 大陸海關要求?

對,係大陸海關進口嘅報關要求,
包裹進口有分兩種,
一種係公司關口,收件人要有內地註冊有限公司嘅名同地址(網店唔算,另外內地公營嘅學校or政府部門都好似唔得),
另一種係私人關口,就要有收件人嘅身份證正反面彩色影印本+你件衫嘅發票
去到順豐寄嘅時候,可以無身份證copy,
不過其實都要補翻比海關,即係寄完之後都要落翻黎補交翻
所以好多淘寶退貨都係退唔到,
一係冇註冊公司名地址,一係唔肯比身份證你
P.s 寄衫褲鞋襪呢啲翻大陸都唔平,
因為不少公司喺大陸海關都有註冊,咁啱你寄嗰件衫個牌子有註冊,你預0.5kg都200蚊左右,當然啦都要睇下寄咩省份
個牌子唔一定要貴,U記都有註冊

咁點解佢琴日冇送既

冇野啦,反正拎左,好多人係順豐出面排隊拎野
Btw,多謝解答

睇左個post download 左個APPs 用
咁岩今日有件收 果然又係無sms
好彩有睇apps

今日我fd寄野比我點知佢掉左張單,我都係靠個app
點解寄件衫上大陸都要交收件人身份證? 大陸海關要求?

對,係大陸海關進口嘅報關要求,
包裹進口有分兩種,
一種係公司關口,收件人要有內地註冊有限公司嘅名同地址(網店唔算,另外內地公營嘅學校or政府部門都好似唔得),
另一種係私人關口,就要有收件人嘅身份證正反面彩色影印本+你件衫嘅發票
去到順豐寄嘅時候,可以無身份證copy,
不過其實都要補翻比海關,即係寄完之後都要落翻黎補交翻
所以好多淘寶退貨都係退唔到,
一係冇註冊公司名地址,一係唔肯比身份證你
P.s 寄衫褲鞋襪呢啲翻大陸都唔平,
因為不少公司喺大陸海關都有註冊,咁啱你寄嗰件衫個牌子有註冊,你預0.5kg都200蚊左右,當然啦都要睇下寄咩省份
個牌子唔一定要貴,U記都有註冊

Btw呢個係公司教我地嘅答法
做就真係咁做,但內情係咪真係咁嚴我都唔肯定
我會建議你喺深圳順豐寄,平,快,唔會比人打稅,
又唔洗咁柒多文件
想見店助 做住先
呢個時間多唔多缺人個d??
聽人講以前暑假無乜位請人
同埋大唔大機會派返你去自己區返工?
利申:新界西
順豐門市套cctv鑊影一般都係廢的, 有畫面冇綠多, 有時上面有野睇就當冇壞
想見店助 做住先
呢個時間多唔多缺人個d??
聽人講以前暑假無乜位請人

我自己所見就唔系好覺有無季節性嘅缺人,
當然暑假會多左好多學生黎見,
而家見我諗都ok,主要睇下你見邊區,
港島嗰啲主要做收派上商廈生意,少順豐站自然少位
同埋大唔大機會派返你去自己區返工?
利申:新界西

新界西嘅話大機會,因為件量好大,
有點長期唔夠人嘅狀況
有冇見過我?
順豐門市套cctv鑊影一般都係廢的, 有畫面冇綠多, 有時上面有野睇就當冇壞

好似都有聽過除左上面cap果幾秒嘅圖拎黎出email之外,
其餘都係錄唔到
有冇見過我?

不知你是誰
樓主我想問下係咪早咗出糧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞