做左順豐三年 你問我答

442 回覆
47 Like 1 Dislike
樓主 在嗎? 有問題想問問
已經無做,不過可以問問,睇下識唔識答
樓主,我今日21號下晝5:00左右寄咗件貨,但件貨有啲問題,我想問吓冇得hold住先?
打27300273
通咗㩒1再㩒2
打單號(13位數字)再㩒*
之後就會有人聽你電話,同佢講截翻轉頭,"退回原寄地"就ok
想問下香港寄野返大陸係咪可以鳩填一個公司名,咁就唔洗比身份證?

另外件物件如果超過50人仔就要打稅,咁我老作49蚊又得唔得?
樓主. 想請教 派住宅星期六日會唔會派?通常最夜幾點?之前聽過朋友夜晚11點收貨
星期六派,星期日耍得就耍星期一,因為返好少人但要派全區,但你要求既都要派,冇最夜(正常多一9點前),你屌晒鬼要凌晨派佢都要call車派

利申:做左5年
樓主!想問下星期五台灣寄嚟香港,大約幾時會到?
我4.7係台灣寄野黎香港 明明4.8到左香港 咁我估4.9會收到 點知佢4.9 朝早10點係觀塘越成到而家都未出貨寄智能櫃
我比較想知紅日係咪唔送貨?
利申寄藍田智能櫃
樓主到左三日都唔出SMS點睇
早排上網買左件野
撳左去樓下自提櫃拎
點知等左兩日就係話待送
嬲起上黎轉佢去7仔拎
宜家順豐真係好撚on9
疫情期間點樣?是否平均有19k左右?加班是否自願性質嗎?派多派少是否睇個人是否賺多賺少?我睇論壇講有些忙到冇時間食飯?或只是他個人想賺多點寧願唔食?食飯時間是否一小時嗎?可否自己就時間嗎?如改食下午茶?
請問做順豐最考驗是什麼能力?腳骨力?記憶力?組織力?溝通力?通常做得耐順豐的人有什麼共通點?
請問做返11放10上環派邨好唔好做嗎?
樓主~~~~~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞