做左順豐三年 你問我答

442 回覆
47 Like 1 Dislike
樓主幾多歲
幾錢個月

而家讀書轉左做part time $45/hr 更數自己決定 總之翻工嗰日出現夠4個鐘就得
之前暑假做full time $15000左右 已扣mpf

係咪一星期番一兩日都ok?想做有咩方法?

最好交到3日啦點都
我見過番得最少 一個禮拜番3日 每日番4個鐘
樓主幾多歲
幾錢個月

而家讀書轉左做part time $45/hr 更數自己決定 總之翻工嗰日出現夠4個鐘就得

最好交到3日啦點都

點樣可以申請?想做
上次係聯和墟見到你

幾個月前?你係咪夜晚我見到你你見唔到我,

我第二日問番你果個

好恐怖 點解我咁多同事上連登咁易認

其實我果晚見到你,但唔好意思過黎
好掛住你
上次係聯和墟見到你

幾個月前?你係咪夜晚我見到你你見唔到我,

我第二日問番你果個

好恐怖 點解我咁多同事上連登咁易認

其實我果晚見到你,但唔好意思過黎
好掛住你

好啦肯定自己比人玩尻左
樓主幾多歲
幾錢個月

最好交到3日啦點都

點樣可以申請?想做

Walk in 去青衣office 見工就得
Office有個位專做招聘,就咁去見,帶張相身份証就ok
NFL
利申同事

你是否剛走了?

走咩

我猜不到你是誰

我852wb的
收到sms話3日內門市自取件
但我第4日先得閒 (尋日星期三收sms, 星期六先得閒)
但門市係商場細舖
會唔會我未拎就回左大倉架?
樓主幾多歲
幾錢個月

最好交到3日啦點都

點樣可以申請?想做

Walk in 去青衣office 見工就得
Office有個位專做招聘,就咁去見,帶張相身份証就ok

唔該哂絲打

你是否剛走了?

走咩

我猜不到你是誰

我852wb的

Wb嘅絲打?而我不是NFL同事
收到sms話3日內門市自取件
但我第4日先得閒 (尋日星期三收sms, 星期六先得閒)
但門市係商場細舖
會唔會我未拎就回左大倉架?

其實最近幾個月呢,第四日落去都應該仲安全,
第五日就走硬咖喇,不過如果你真系抽唔到身過去。
又搵唔到人幫你拎嘅話,唯一方法係打上客服叫hold件,
打上去,比單號佢,之後佢會同你對資料核實你係收方,
之後你直接比個日期同佢講hold到幾多號,甘就ok
做左一個月就走左 9000蚊底薪

我猜不到你是誰

我852wb的

Wb嘅絲打?而我不是NFL同事

紅巴
做左一個月就走左 9000蚊底薪

點解咁快走,好辛苦?
留名
你地D膠紙堅好用
巴打想問門市跟貨員,可達17K

工作內容係咩?

係順豐站整理D貨件?駛唔駛行街?

同店務助理有咩分別?

做過零售鋪頭倉易唔易請

THX
想寄野去美國或歐洲 點先可以平啲
例如一大盒lego
係咪有集運依樣野?

工作內容係咩?

同店務助理有咩分別?

做過零售鋪頭倉易唔易請

THX

你係咪喺高登都有問過?好似有見過類似你呢個問題
門市跟貨同店助分別極大

店助要做嘅野:朝早開門/入數/寫貨上貨/派件/收寄件/幫客做退貨(都係寄件嘅一種)/回單(scan翻個客簽收完嘅單入電腦)之類

跟貨要做嘅野:入數/砌貨/分貨落不同順豐站/分貨比不同嘅收派員+順豐站要做嘅野(因為門市都開放比人拎件寄件)
門市一日大約有3-5轉車黎貨
每次可能係用5.5/16噸車黎落
所以門市跟貨除左第一無冷氣之外
勞動大好多

而且呢個post不止勞力,仲要用腦,門市呢個倉類似幫順豐站把關,因為喺順豐站收番黎嘅寄大陸嘅件都會翻呢個門市倉,比班跟貨check一次個批次啱唔啱,區碼啱唔啱等等之後先翻大倉寄出去。

換言之,做跟貨,好辛苦
貨量大workload大之餘,人手未必好多,
可能以上講嘅野,得2-3個人拍硬檔搞掂佢
如果巴打aim搵17k左右,其實做順豐站都有13k-15k
如果你唔係一定要搵到17k,只想搵份工做住先嘅話,我會建議順豐站
但如果你想喺中學畢業呢個學歷,搵到一份可以升職機會唔低嘅工,就要做倉,
因為做前線,升到上高位,只有做倉先升到
想寄野去美國或歐洲 點先可以平啲
例如一大盒lego
係咪有集運依樣野?

寄到外國有無集運我唔太清楚,
但運費嘅價錢我諗同郵局唔會爭太遠?
想問做門市有幾日假?

一星期一日?一個月4日?

唔該晒絲打咁多心機覆
想問做門市有幾日假?

一星期一日?一個月4日?

唔該晒絲打咁多心機覆

基本上順豐前線-順豐站店務助理/門市跟貨
呢類post都係有幾多個星期日就有幾多日例假
勞工假就補比你,全都是shift制
門市跟貨就較多放星期日
唔洗客氣

工作內容係咩?

同店務助理有咩分別?

做過零售鋪頭倉易唔易請

THX

你係咪喺高登都有問過?好似有見過類似你呢個問題
門市跟貨同店助分別極大

店助要做嘅野:朝早開門/入數/寫貨上貨/派件/收寄件/幫客做退貨(都係寄件嘅一種)/回單(scan翻個客簽收完嘅單入電腦)之類

跟貨要做嘅野:入數/砌貨/分貨落不同順豐站/分貨比不同嘅收派員+順豐站要做嘅野(因為門市都開放比人拎件寄件)
門市一日大約有3-5轉車黎貨
每次可能係用5.5/16噸車黎落
所以門市跟貨除左第一無冷氣之外
勞動大好多

而且呢個post不止勞力,仲要用腦,門市呢個倉類似幫順豐站把關,因為喺順豐站收番黎嘅寄大陸嘅件都會翻呢個門市倉,比班跟貨check一次個批次啱唔啱,區碼啱唔啱等等之後先翻大倉寄出去。

換言之,做跟貨,好辛苦
貨量大workload大之餘,人手未必好多,
可能以上講嘅野,得2-3個人拍硬檔搞掂佢
如果巴打aim搵17k左右,其實做順豐站都有13k-15k
如果你唔係一定要搵到17k,只想搵份工做住先嘅話,我會建議順豐站
但如果你想喺中學畢業呢個學歷,搵到一份可以升職機會唔低嘅工,就要做倉,
因為做前線,升到上高位,只有做倉先升到

做跟貨有時重要出埋去派大件野
想係淘寶買個平板電腦 問賣家佢地唔直送香港 如果經集運送過黎香港得唔得
依家做ft有無13k?
畢左業 黎緊幾個月想賺返啲旅費
依家做ft有無13k?
畢左業 黎緊幾個月想賺返啲旅費

我指店務助理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞