做左順豐三年 你問我答

442 回覆
47 Like 1 Dislike
樓主我想問下係咪早咗出糧

係阿 今個月16號截數 25號出 17-31號 下個月7號出

唔怪得過咗數

You who

你做果間
前幾頁留過言,做過一排跟貨ja ma

話唔定我識你

到底你地係邊個
仲要返埋聽日先放 屌佢老母

仲要正常working hour
上兩年順豐站都係清晒啲貨可以落閘
利申我琴日已經開始左放假~

冇晒批次件得返d垃圾陀地件都要係公司磨時間
遲下攪網店買衫
有冇咩優惠折扣?
Pt做得耐會唔會加人工
點解一般服務熱線啲人咁垃圾?成日都跟稿讀

VIP hotline都差唔多
遲下攪網店買衫
有冇咩優惠折扣?

就算員工都係得一個月一次運費6折定唔知幾折
而無乜人會用
Pt做得耐會唔會加人工

唔會 $45forever
點解一般服務熱線啲人咁垃圾?成日都跟稿讀

VIP hotline都差唔多

其實hotline總部喺廣州 除咗英文線
仲要返埋聽日先放 屌佢老母

Who are you
員工有
員工有

屌。禁錯sor

員工有咩褔利?
睇醫生。洗牙之類?
店舖助理係咪大部分時間唔會有人管?
只要準時開關門同同事夾到就ok?
做過一排FCL
我記得你個名樓主

quit u 個度搞成點?

You who

你做果間
前幾頁留過言,做過一排跟貨ja ma

話唔定我識你

到底你地係邊個

其實佢「秋季限定」句話唔定我識你 係對你講定對我講
「屌地妹」你唔係做聯和?咁係咪北區果6間先,係既我都有機會見過你
員工有

屌。禁錯sor

員工有咩褔利?
睇醫生。洗牙之類?

有醫療卡,其實都可以算係無人管,
因為上司(主任),佢會輪流喺唔同鋪翻工,
基本上你唔洗同自己上司一齊做野,
呢個都係我留喺到嘅其中一個原因
做過一排FCL

幾耐之前?
我記得你個名樓主

quit u 個度搞成點?

無乜進展 btw多謝關心

話唔定我識你

到底你地係邊個

其實佢「秋季限定」句話唔定我識你 係對你講定對我講
「屌地妹」你唔係做聯和?咁係咪北區果6間先,係既我都有機會見過你

係嗰6間 放棄掩飾自己是誰
Btw如想相認加我tg Fuckfloorgirl

Who are you

第二區同事,唔會識我

Who are you

第二區同事,唔會識我

巴豆仔巴打

Who are you

第二區同事,唔會識我

巴豆仔巴打

巴打自己友
員工有

屌。禁錯sor

員工有咩褔利?
睇醫生。洗牙之類?

有醫療卡,其實都可以算係無人管,
因為上司(主任),佢會輪流喺唔同鋪翻工,
基本上你唔洗同自己上司一齊做野,
呢個都係我留喺到嘅其中一個原因

你主任係邊個?
依家做ft有無13k?
畢左業 黎緊幾個月想賺返啲旅費

有13k,但你做幾耐?
因為店助第一個月無佣,得底薪$9296(我諗而家都係呢個數)+OT錢($50/hr,基本工時9個鐘後15分鐘起計)
第2個月開始有佣分,但因為佣金係責月出,
所以假設1月入職(無佣),2月7出糧
2月份糧(底薪+OT+500勤工,份佣責一個月)3月7出
3月份糧(底薪+OT+500勤工+2月份佣)4月7出
所以如果你做太短,要預左第1個月無佣之外,
佣都唔會咁快出,假設5月辭職,
5月份佣本身7月7號出,聽過有人係會6月7出糧時一次過出埋,
亦有人係7月7再收到3000幾蚊佣,所以如果當旅費,
唔知出唔出得切比你去旅行

佣金係點樣計? 另外想問下做倉姐係做D咩?

佣金係指派一份$0.8 收件一份$1.5之類(唔肯定實質數字)
如此類推 一個月積落黎 個總數除鋪頭嘅fulltime人數
就係份佣,仲會有重量提成,不過唔多識計呢個就
做倉詳情上面有,原諒我懶打

重量提成1KG有$0.1

第二區同事,唔會識我

巴豆仔巴打

巴打自己友

巴打唔記得我
返852WB夜果個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞