做左順豐三年 你問我答

442 回覆
47 Like 1 Dislike
如果發現啲貨有圍禁品會點做
利申 買咗唔知運曬到深圳倉 求救
聽聞派件個d 可以搵3,4萬一個月, 堅?

荔枝角區多件收可以 佢地有季節獎金 花紅

要睇下你啲貨到晒集運倉之後,
個淘寶出現左合併轉運呢個制未,
如果已經有得合併,就可以正常集運,
如果話簽收左但冇呢個制,你就要去問下淘寶客服,
淘寶客服=賣家客服/順豐客服都可以問

即係可以合併落埋訂單就即係可以運落香港? 因為我見深圳個集運倉我落咗單兩日都未發貨以為發現咗

即係可以合併落埋訂單就即係可以運落香港? 因為我見深圳個集運倉我落咗單兩日都未發貨以為發現咗

如果你合左單兩日都無發貨,
合左單之後 會有新既順豐12位數單號,
多數係6041字頭,有呢個單號你可以打去順豐客服,
同佢講未發貨,問佢點解
P.s順豐客服 273 00 273
希望幫到你

同佢講未發貨,問佢點解
希望幫到你

成功問到 呢排貨量多 我又遲合單

搵三萬既做撚到隻狗咪有...正常成區頂多3-4個可以搵到三萬呢個數..不過做到你食飯都冇時間咁濟喇 你冇條大線做...做d垃圾線位等食老底喇
點先會請
利申 幾年前考完dse apply左幾次都唔so我

同佢講未發貨,問佢點解
希望幫到你

成功問到 呢排貨量多 我又遲合單

但最好down順豐個apps
咁樣收件準確啲, 因為呢排貨量多到個電腦system內部都成日死,
所以啲客其實無咩可能收到msg,
Down apps嘅好處係用你電話登記嘅件喺間鋪上左架之後,
個apps會有通知,就算唔彈通知出黎,你喺apps都可以查,
唔洗下下等客服聽電話
最誇張見過幾大件貨?

鋪頭本身上限係20定25kg,
Over左唔落得黎一定要派,
但其實40 50kg久不久都會出現
至於腳仔去派果啲件,一件100kg都聽過,
一定要大嘅手推車先夠用喇果啲

搵三萬既做撚到隻狗咪有...正常成區頂多3-4個可以搵到三萬呢個數..不過做到你食飯都冇時間咁濟喇 你冇條大線做...做d垃圾線位等食老底喇

腳仔搵幾多我又唔太熟,不過如果做司機收派,
揸住van仔勤力嘅話,2皮係得嘅,
真係想做嘅話,唔好做工商業區嘅收派(例如港島),
做番派住宅,或者派新界嘅商場鋪好搵啲,
因為非工商業地址&偏遠地區(順豐網有寫)派上去公司會收多$30,聽聞腳仔有份分呢$30
呢part真心唔多肯定,希望無答錯
順豐真係肯挨頭一兩個禮拜其實真係唔難
(利申:前中上環,試過一個月番十五日拎到萬四五 ,不過兼職係番得咁多個鐘
不過埋數bar 單真係好煩,多山路其實冇咁快番到站,成日要限時好難
你呢個位忙唔忙?如果忙既話有幾忙?

忙唔忙要視乎間鋪新唔新,多唔多人做
聽過一間舊鋪因為唔夠qouta請part-time.
得兩個full-time做,佢件唔係好多,但鋪位舊,
啲間格好難搞汁貨汁死,加埋嗰排生意好嘅話,
飯都食唔到,但如果一間好忙好旺嘅大鋪,
佢qouta夠請3-4個full-time, 其實會忙得黎做得好舒服先,
以而家順豐嘅生意x本地網購真係多左好多,
其實無乜邊間靜,但無疑地鋪位,人手,地區呢幾樣野
超級影響你做得舒唔舒服
件量e.g靜靜地既鋪 一日派130-150 收30-50寄件
中型鋪 派200-250 收40-70寄件
忙鋪 派300-over400 收70-over130寄件都有
點先會請
利申 幾年前考完dse apply左幾次都唔so我

真絲?你本身好瘦?去邊到in?
彩園個大隻女
不過埋數bar 單真係好煩,多山路其實冇咁快番到站,成日要限時好難

師兄?收派定跟貨?我有聽過倉嘅part-time可以踩得好盡
守到418就任番,可否分享下part-time腳仔啲糧點計法
彩園個大隻女

戴唔戴眼鏡?
絲打有冇男朋友

呢個唔重要啦
點解香港寄香港有啲舖要驗屍咁驗我件貨 有啲睇都唔使睇? 謝解答
點解順豐無收銀機?成日見到d哥仔收完錢就放入褲袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞