做左順豐三年 你問我答

442 回覆
47 Like 1 Dislike
好玄你地對話
啱啊因為我自己都唔明
係咪見到你TG名就知到左你係邊個
我諗係
想問預約上網寄件係同去門市一樣?
唔想拎咁多走去門市排隊寄
意思係想搵人上門收?上公司定屋企?
九龍港島區公司唔洗加錢
屋企嘅話新界加30hkd , 九龍港島加20hkd
唔該絲打
唔好客氣 住邊區?
元朗
元朗順豐站都叫多選擇
寄內地一直係青衣唔郁 幾時肯去大陸
幾時寄寄大陸邊到咩嚟?
前日收貨琴日中午到青衣寄去湖北係啲零食
野食一定耐 因為唔係行普通關口
小弟上星期五去完體驗,in 全職店務助理!人事部係我收工前call me,就話知道幾時有堂上就會通知我,但一般有無話要等幾耐?
應該唔洗好耐 大約一個星期內有
如果佢同得你講有堂上 應該會請你
除非佢有第二個人體驗完feedback好過你又同區
btw邊區?
港島東,但就有D擔心唔請!
請問點解店務同門市個價錢會有分別?
門市意思係門市店助定跟貨?
店務助理同門市助理,點解請人個到人工有分別?同埋我見樓主有講過下,係唔係要做倉先有機會升?
門市助理同店務助理份底薪應該係一樣
但加上去嘅野會有啲分別
e.g形象獎金係順豐站員工無嘅
如果男仔嘅話 做門市助理都幾好
因為啲野重啲 女仔難啲handle
但同時順豐站嘅件量多啲 份佣又會多啲
所以都係兩睇

至於升職 門市升上去嘅機率係高啲嘅
因為升上去既位置都係管門市同管區
喺門市即係倉到翻工
我嘅建議係如果你而家已經入左等通知你上堂翻工呢個階段嘅話
可以照去住派俾你嘅鋪頭到做住先
做落左 知道你嗰區生態如何之後
再睇下有無門助位再轉過去做都得
絲打 我尋日去左招聘日到in有啲野想問下你 你有無tg可以方便聯絡
可以啊 hahahahaha234
有無順豐司機係到? 好唔好做
想搵幾個月快錢 見順豐個網寫有20k 五天工作 有無伏
請問 店務助理同門市助理 既工作性質係咪差唔多
想問有冇巴絲做順豐的back office?
好唔好做?工作文化如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞