做左順豐三年 你問我答

442 回覆
47 Like 1 Dislike
點解有degree要簡返六天工作既工咁辛苦
碧湖?

No la,不要估喇 估中我都唔會認
碧湖?

係咪要相認
點解有degree要簡返六天工作既工咁辛苦

因為我個degree仲讀緊,而家係part-time
最記得詐騙電話個排真係好煩,個個都驚我地係詐騙黨 ,差d被人cut 線,搞到要講哂邊度寄比佢呀個收件人資料個d先肯信
點解順豐站明明收十點半,但十點就熄晒 d 燈扮閂門

因為其實所有順豐站都係收10點,唔係10點半。。。。
順豐站營業時間
閒日 11am-10pm
星期六日 12noon-8pm

咁我記錯,應該係收十點但九點半就熄晒燈但入面有人,有次我離關門前半個鐘去拎件,離遠見到熄晒燈諗住走,但心諗冇理由咁早收,死心不息行去門口裝下,點知入面重有人,於是照推門入去拎件
最記得詐騙電話個排真係好煩,個個都驚我地係詐騙黨 ,差d被人cut 線,搞到要講哂邊度寄比佢呀個收件人資料個d先肯信

果排順豐站有勁多上左年紀公公婆婆落黎,
話有人打比佢叫佢黎拎件,又會有人一落黎就罵我地呃人呃到開鋪
點解順豐站明明收十點半,但十點就熄晒 d 燈扮閂門

因為其實所有順豐站都係收10點,唔係10點半。。。。
順豐站營業時間
閒日 11am-10pm
星期六日 12noon-8pm

咁我記錯,應該係收十點但九點半就熄晒燈但入面有人,有次我離關門前半個鐘去拎件,離遠見到熄晒燈諗住走,但心諗冇理由咁早收,死心不息行去門口裝下,點知入面重有人,於是照推門入去拎件

如果喺閒日嘅時候咁做又真係衰啲
但星期六日,有時真係ot到9點幾10點,
啲客喺出面罵你點解唔開門,其實真係幾無奈
我上個月都店務做過半個月
我上個月都店務做過半個月

咩區?係咪雙11太忙所以走左
見工會問啲咩問題?
上次係聯和墟見到你
上次係聯和墟見到你

幾個月前?你係咪夜晚我見到你你見唔到我,
我第二日問番你果個
好恐怖 點解我咁多同事上連登咁易認
見工會問啲咩問題?

我記得我以前見,都係不外乎問下之前做過咩工,
點解要黎見呢份工,知唔知你in嘅呢個post做啲咩之類
青衣?

巴打係咪住青衣? 我係海悅都見過有妹妹仔做sf
NFL
利申同事
聽聞派件個d 可以搵3,4萬一個月, 堅?

荔枝角區多件收可以 佢地有季節獎金 花紅

搵三萬既做撚到隻狗咪有...正常成區頂多3-4個可以搵到三萬呢個數..不過做到你食飯都冇時間咁濟喇 你冇條大線做...做d垃圾線位等食老底喇

巴豆仔
郵包入面係成人用品會唔會知?

如果派比客的話好難知
但如果寄成人用品 規矩上要100%check件
最多幫你喺個內容到寫日用品
(其實ig fb嗰啲性玩具shop/有規模嘅成人用品公司好多都用順豐 )

即係係順豐站拎件比我嗰個人唔會知係咩黎?
NFL
利申同事

你是否剛走了?

如果派比客的話好難知
但如果寄成人用品 規矩上要100%check件
最多幫你喺個內容到寫日用品
(其實ig fb嗰啲性玩具shop/有規模嘅成人用品公司好多都用順豐 )

即係係順豐站拎件比我嗰個人唔會知係咩黎?

如果份件寫生活用品之類,又有代收貨款,
其實都會估到 不過放心,就算估到都唔會笑你
樓主幾多歲
幾錢個月

而家讀書轉左做part time $45/hr 更數自己決定 總之翻工嗰日出現夠4個鐘就得
之前暑假做full time $15000左右 已扣mpf

係咪一星期番一兩日都ok?想做有咩方法?
NFL
利申同事

你是否剛走了?

走咩
留名

你肯定唔夠膽買
NFL
利申同事

你是否剛走了?

走咩

我猜不到你是誰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞