做左順豐三年 你問我答

442 回覆
47 Like 1 Dislike
#317 太長唔quote喇
都可以咁講 始終出面要搵份睇鋪嘅店務
好少可以出到呢個數嘅人工
同埋始終室內工作 好好多
但室外工作嘅跟貨/司機/收派嗰啲
都有2xk一個月,跟貨要大區
收派就大約都有呢個數

樓主咁夜都唔訓
其實我都係岩岩u grad 等緊考紀律部隊 所以先搵住份工番
見佢人工又吸引又唔係太辛苦 所以先想做 如果我入左職有咩問題再問你啦 麻煩哂樓主

唔好客氣 加油

佢到而家都未打比我 我應唔應該打去問 定再等下

等下先
如果聽日下就4點都無電話打黎 就打去問

星期六office都會開?

係喎聽日星期六 可以一試阿 3點左右打去啦
如果無人聽就星期一再打

但佢叫得我去體驗 應該都大機會請啦 唔想好似之前咁又要等
樓主 我琴日打左去問點解仲未有經理打比我約我落去體驗 個hr好串咁話如果再無同事打比你即係可能你唔適合
點解順豐成日一時一樣 果日講到明會有經理打比我約我落去體驗 跟住到而家都無人打比我 佢係請夠人定真係唔請男仔 好撚嬲 比佢哂左我好多時間
樓主 我琴日打左去問點解仲未有經理打比我約我落去體驗 個hr好串咁話如果再無同事打比你即係可能你唔適合
點解順豐成日一時一樣 果日講到明會有經理打比我約我落去體驗 跟住到而家都無人打比我 佢係請夠人定真係唔請男仔 好撚嬲 比佢哂左我好多時間

有無即刻把握時間屌臭佢

有無即刻把握時間屌臭佢

佢叫我再等 如果無就即係唔請 我費時屌佢 屌完驚更加無機會
絲打收唔收到風係咪請夠人 但佢而家網果度仲寫緊將軍澳同觀塘缺人 想點啊

有無即刻把握時間屌臭佢

佢叫我再等 如果無就即係唔請 我費時屌佢 屌完驚更加無機會
絲打收唔收到風係咪請夠人 但佢而家網果度仲寫緊將軍澳同觀塘缺人 想點啊

我覺得係因為男仔所以唔請做鋪頭
有機係同時好多女仔去in
我覺得如果你想試多次嘅
就聽日上青衣in多次 同時搵定其他
兩日內唔覆 就放棄
樓主 hr岩岩打左黎啦
但佢要我周圍走 唔係stay係一間鋪頭度

我地店務助理有一個位叫大頂
其實即係去頂同事放假/去忙鋪幫手
呢個位既好處係淨收淨派淨做單
唔洗跟鋪頭嘅內部野
如果你吾介意走鋪嘅話 其實呢個位幾好做

唔洗跟鋪頭嘅內部野

咁佣果d點計

唔洗跟鋪頭嘅內部野

咁佣果d點計

傳聞係會將咁多間鋪嘅人頭佣加埋÷翻大頂人數
不過未被證實 但唔洗太驚,因為唔會少好多

唔洗跟鋪頭嘅內部野

咁佣果d點計

傳聞係會將咁多間鋪嘅人頭佣加埋÷翻大頂人數
不過未被證實 但唔洗太驚,因為唔會少好多

我係驚周圍走同唔到同事混熟 btw聽日終於落鋪體驗 希望順順利利 但有咩體驗要體驗8個鐘
樓主都係粉嶺上水區

勿相認勿起底我就心滿意足

樓主 我入左職啦
星期一見工 今日打黎問我某區得唔得
但我覺得太遠問佢有冇得近d
依家諗返好後悔 好驚佢唔會再打黎
樓豬ot多唔多?一個禮拜幾多個鐘?
收派員辛唔辛苦,同埋大既做d咩?
想問下中袋$15果個優惠
寄護膚品,我自備紙箱
會唔會收

其實好睇鋪頭收唔收,
不過而家真心捉得嚴咗,
所以我諗機會唔大,
P.s 算啦,比多7蚊或者到付叫個客比錢啦,
同埋你個紙箱入唔入到中袋之餘仲會唔會扁,
貨壓貨,要爛好簡單

其實點先可以說服佢地入中袋, 我寄一D唔會爛既手作仔 長工果D 就肯入中袋, 但成日撞岩得個PARTTIME係度就唔肯入袋
其實REMARK返話已損壞咁寄出去, 咁可唔可照入袋?
最近諗住搵工都興趣想做呢行
想問下有冇咩職位比較好受啲
成個post爬哂咁濟
好想試下做店務助理
瘋狂OT都唔緊要
有冇粉嶺同事
做咩位啊同事
驚自爆 你呢
留個tg相認 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞