有冇人知點解啲mk仔都比人吹捧做網絡歌手?

494 回覆
1020 Like 82 Dislike
好撚多打手扮中立
Child登真係好多人無料扮四件
首首都autotune
永遠走唔出autotune
唔通第時出左名 出場live都用autotune?
成日都比人地話香港歌手永遠走唔出錄音室
就係呢班撚樣影響曬
Hi jack
咪臭係
如果開行autotune俾人棒上天當歌手
咁我讀歌詞再開autotune都歌手啦

退一萬步講
佢話自己dj錄埋人聲再mix
而人聲唔係最重要都話
(雖則如果佢自稱dj依然係辣殺一件
不過又係另一回事啦 )
開autotune當自己唱喎依家佢

真係無問題咩?
人唔笑
笑撚死 音樂台大把巴絲識得多過我
個有一大班讀音樂/專精唔同樂器同作曲嘅
班打手唔係諗住依度無人識音樂
然後昆撚到人下話音樂台喎
認真呢?
唔撚識可唔可以咪入黎阻撚住討論
認真 係度拉低curve知唔知醜字點寫

不過咁 係有料就唔使做打手啦
好開心原來唔係得我一個咁諗
真無好撚難聽 仲要學人Rap又用電音
救命 最撚難頂個首一定係咩
「想同你做x~和你x愛」
乜撚野歌黎?
仲要d 00後係咁話好聽支持
真係Cls
最搞笑係同人講首歌個key唔啱自己唱
佢係咪唔知key係可以自己轉架屌
不過還掂佢都係開autotune架啦
咁佢唱唔唱關個key咩事姐
讀啲字出黎咪得囉
一睇就知佢係一啲樂理都唔識嘅廢柴黎

如果係咁個個so called搞音樂唔理theory
咁我地讀黎托柒咩
依家啲劣幣都咁野蠻架咩 請埋啲打手
https://youtu.be/7-BuEHxZpeY

咁撚難聽都post上網
其實呢種劣幣已經存在左好耐
https://youtu.be/HF_Ssim8nmM
有冇聽過呢首垃圾
純聽黎計 呢首好聽啲 但係起碼一半絕對係原曲作者既功勞
買view
我諗你冇00後朋友
落大學soc房/hall行個圈
大把人聽
d 毒撚酸到出汁係到既講樂理
好似睇完試當真拎電影黎比一樣
真咩我淨係見到好多人吹捧一堆低質垃圾mk野
屌佢唔認柒仲要屌返轉頭話我冇taste思路狹窄
多view唔等於高質男神bb食曱甴條片都好多view你會唔會讚佢條片拍得好/話佢係一個好人?
I am fucking cuming
dear jane 無盡咪又mk
難聽就難聽㗎啦 理撚得佢有幾多心機啫
再講9成音樂人都有heart㗎啦 唔通又個個都好聽咩
預左撈呢條水就預左俾人屌
又要紅又唔想俾人屌係咩玩法
出得post 唔反對得又咩玩法
講唔撚夠人就係到屈人毒撚同認真撚
你真係好撚野呀低汁mk狗

音樂唔講樂理講物理歷史都得架
上面有齊曬
唔講依啲講咩呀?
唔俾人恥笑啲反對派無見識又咩玩法
重點係你睇試當真會唔會拎黃家衛黎比?
知唔知達達主義點樣串你呢種人?
依啲po係要跑得快過隻馬先可以講馬架
你唔識接落去咪出返去開個粉絲post囉
成隻狒狒咁係度獻醜
試當真自己覺得可以同黃家衛睇齊我咪拎黎比囉你依啲咁嘅死mk成鳩日滑坡以為自己好型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞