有冇人知點解啲mk仔都比人吹捧做網絡歌手?

494 回覆
1020 Like 82 Dislike
Novel 嗰幾個不嬲都唔差
大愛左膠咪妳依啲囉
乜都拎缺乏支持 獨立圈子 冇資金依啲藉口去維護啲跟本冇質素嘅人 由其是玩音樂嘅本來就應該要不斷提醒自己要提高自己能力去說服人
大把創作歌手不斷作歌寫詞又唔見你去支持
依個Post擺明屌auto玩爛音樂說唱文化你又衝出嚟各打50打板 老實說樓豬又唔係為屌而屌
本來做創作就要接受主觀同客觀嘅意見同批評
Z:
為你寫下愛情歌
脱下沮喪
擇那成熟的愛果
放入心網

藏於心的
為你而無限開放
心中荊棘
你使我脫下軟弱練成鋼

Ay girl
you’re just looking so great
Would you wanna go on a date
每晚我也想起你

每次約會對望你
Just wanna kiss you on the face
And I will never hesitate

走到腳太攰
我早以買定戲飛
對我地嘅關係覺到好奇
you’re my snap of the day

Your smile looking great
把我所有交托給你
相信走到愛情劇的結尾

Hey girl you blown me me away
Just Wanna hold you tight
享受你散發嘅香氣

Everyday your day
I’ll be able to feel you
no matter how far away

我同你出街
吾需要再去望手機
無需要去拎你同其他女仔對比

Ay girl
could you please be my babe
You made my day
Wonder whats your lips are gonna taste

ROSE:
為你寫下愛情歌
脱下沮喪
擇那成熟的愛果
放入心網

藏於心的
為你而無限開放
心中荊棘
你使我脫下軟弱練成鋼

Hold me down when I’m on my own
You hold me down when I’m on my own
You held me down yea yea

玫瑰花為你一一打開 紙紮著
銀線灣我與你浪漫看海 幻想著
一事無成的我為你而改變
天塌下來了也不會蛻變

ANGO:
為你寫下愛情歌
脱下沮喪
擇那成熟的愛果
放入心網

藏於心的
為你而無限開放
心中荊棘
你使我脫下軟弱練成鋼

tell me what you love
你一生 附上我的肩上衣袖
與你策劃過的旅程
異國葬下那愛風鈴
無盡接近你 痕跡留下憧憬

無窮的愛火
延續的漩渦
平凡的快樂
珍惜是終生一課

前路虛妄
為你而無限開擴
心中的歌
貝多芬也可找回聽覺

長城的愛佈滿了光
長路車載我早已悲傷經過
餘生承諾為你減去痛楚
黃昏緩慢地
貼近你嘴角
人地經理人係Tyson個經理人 上哂榜
連登仔仲井底葡萄緊人
郁小小就比你擺上連登批判,香港仲點樣出到創作人,唔鐘意大可以唔聽,咪撚係度惡性批評
唔鐘意呢個政府大可以唔喺到住,咪撚喺到屌政府啦
笑撚左,咁都可以擺埋一齊做比較,你老母細個比屎片你讀?兩樣唔同性質嘅野做compare
咁都叫mk?
唔鐘意食m記因為佢難食,但唔可以話佢難食??
可以話佢難食,但唔該唔好惡性批判,可以指出當中壞處,但唔該唔好冇建設性
個壞處就係好難聽,好多autotune,你是咪盲?
唔鐘意唔撚可以批評?咁你死返出去啦p牌仔,講廢鳩話唔敢用真AC,驚俾人起到你底?船頭驚鬼船尾驚賊仲要懶係中立咁巴柒閉
你個feel似毒撚得黎又扮外向嘅厹
咁多p牌仔護航嘅
嬲得過你隻p牌仔即刻護航喂唔撚好駁嘴呀,我而家批評緊你為你好炸屌你老母
難聽唔可以批評?咁呢個世界點樣進步?
我愛travis scott
成班傻閪話人惡意批評又唔撚爬文
依家話佢auto tune得柒 好撚un耳
唱功 音準 樂理簡直屎一樣
唔好再講埋咩新手跌跌撞撞會成長啦
真係熱愛音樂 一聽到auto tune到咁撚樣
自己又唱唔到個個key都會降bgm key去唱
auto tune細力少少啦成班大愛戇鳩
你話係香港做藝術既野幾慘,唔係支持,而係比人笑
藝術?
有心做就話姐
阿姐你留言之前有冇真係撳過入去聽?
百貨應百客姐
關你班連登仔春事咩
BOHO今日將大部分片private再放原soundtrack
你望下唔夠1日有幾多views, 再乘365計計?

其實好多人會放playlist放groovy loop住播
唔一定係直接開youtube聽
其他過百萬流行歌都係咁
非主流可能唔啱你心水, ango同JB隻work一樣比人踩,但點睇都唔係你講既買views
靚仔?你食開屎?
你唔撚識就咪入黎啦on99
講緊autotune濫用根本係垃圾

你係咪果啲開autotune唱歌啱曬音就以為自己音準好好嘅on9仔黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞