有冇人知點解啲mk仔都比人吹捧做網絡歌手?

494 回覆
1020 Like 82 Dislike

我見咁多人share佢啲po就望下佢有咩料到
仆街!
聽第一句就autotune,好撚un耳,好撚難聽
唔知係我問題定點,宜家啲細路係咪鐘意聽啲垃圾?
老實講我唔係幾識音樂,五音不全既人黎,
但都覺得佢呢啲根本唔係歌黎
聽佢呢啲不如聽我電腦果啲zhizhi聲既音頻仲好
屌你老母條條mk妹啲story都share佢啲歌出黎做乜撚嘢
其實首首都用auto tune真係on9
真係唔懂音樂架喎
大把依啲人 當然有啲係做彈結他Cover係幾好聽
但有堆學人玩Rap 先唔講Flow
開到嗰autotune勁大 字都未口正 又要唱普通話
我心諗唔該收收皮皮先
不過做啲啲𡃁妹會覺得好型 易食女
大把依啲人 當然有啲係做彈結他Cover係幾好聽
但有堆學人玩Rap 先唔講Flow
開到嗰autotune勁大 字都未正 又要唱普通話
我心諗唔該收收皮皮先
不過做啲啲𡃁妹會覺得好型 易食女
見到啲fuckboy打dun coz 依啲英文就覺得好撚好笑
Come —> Cum
真係笑大人個口,柒到唔敢睇
你都唔知啦 你條死傻閪
關你尻事咩
autotune本身冇問題 好多rapper 歌手都有用 問題係點用 啲mk最鍾意較到最大 本身首歌又難聽 啲詞又尷尬 但係都好多on9仔吹捧 懷疑佢哋未聽過好聽既歌。。
呢個清泉黎
打手?
佢打句英文我完全睇唔明
Mk仔女先會明
非打手純粹想講每個人都有自己鍾意嘅嘢 每個人嘅眼光同埋諗法都唔同 你唔鍾意可以唔聽 但係唔係咁樣講呢啲on9嘢囉 定係你覺得自己咁樣好威還是你可以出到啲更加好嘅歌出嚟??所以建議樓主收皮
講明先我就冇話特別鍾意Byejack 但係都有聽過佢兩三首歌 至少人地係有努力咁去為自己鍾意嘅興趣去付出 寫歌 整音樂都唔係簡單嘅事嚟 對比佢地 樓豬你正係識得鍵盤攻擊 我覺得你好撚cheap雞囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞