有冇人知點解啲mk仔都比人吹捧做網絡歌手?

494 回覆
1020 Like 82 Dislike
唔好咁多經啦 你是但搵一首其他歌手嘅百萬view歌

你搵到雙位數再同我講

搵唔到你就靜音啦屌你老母
係咪要推到佢做香港版travis先叫做支持
on99成班大愛撚輸打贏要

明明亂用autotune就係唔啱
你叫佢地睇下全世界有幾多音樂人作曲家同監製接受到依樣野 痴撚線 幾時香港嘅音樂鑑賞淨係可以讚唔可以彈 齋讚果啲叫吹棒
Autotune其實一直都有
尤其係hiphop/edm/r&b
00年代已經開始流行
但係一直都唔係個撚個識用
一首好嘅音樂係講協調
屌你老母首撚首歌不分曲風
同我autotune開到最大?
你無撚病呀

識唔識分守舊同定理原則呀?
好撚憎啲人唔撚夠real
無料扮四條
啲高音autotune...
樓主係咪為屌而屌我覺得見仁見智
但我比較希望大家以鼓勵代替負面攻擊
我認為俾高質嘅人相應嘅支持比起屌鳩啲起梗步嘅人好
所以我先會推薦類似類型之中比較入流嘅人俾大家
平常心咁聽,其實唔差,但首首都差唔多feel咁
屌你都唔鳩係唱緊
梗係一鳩樣啦
你唔鍾意聽可以唔聽
唔係話支那人好
但你中文玩autotune起碼都要有Wudu montana個水平先啦
好多聽到好撚尷尬
autotune主要係聽個feel 格硬黎冇意思
一係你就好似mgk咁
剩係墊少少等把聲聽落冇咁乾
你試下求其聽首正常autotune嘅歌先啦
https://youtu.be/wXhTHyIgQ_U
例如呢首 你再返去聽個mk真係好尷尬
我好支持本地音樂 但呢個真心尷
咁叻去聽貝多芬啦
貝多芬係古典音樂
世界上任何有學下樂器嘅人都會接觸過
佢真係五毛黎 好撚知名個隻
屌佢自稱係dj唔撚會開口唱我無意見
但係佢自稱係rapper 同singer走去唱live
我一定屌佢老母
聽撚過好多喎
咁係咪有資格屌佢啦?
係咪要向你交申請表架?
咁劉馬車都好有市場
你唔撚講埋comment嘅
仲有如果真係有五百萬點解主流社會都仲未有人提出佢哋個名tyson最出名嗰首都係得五百萬 仲要係台灣fanbase 但香港已經好多人識
問題你上面嗰首 幾個連個名都講唔出 至少主流社會一定係
叫佢翻去賣麵啦
真心好想知佢唱唔唱到 無auto tune
其實都唔係話難唱
點解首首都要autotune
成個post主題變咗auto tune, 但大部份人都一知半解,
連咩嚟都未搞清楚, 都可以屌來屌去屌咗10幾版
佢tune過頭呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞