有冇人知點解啲mk仔都比人吹捧做網絡歌手?

494 回覆
1020 Like 82 Dislike
露上身就係裸?
知唔知咩係裸照
其實喺外國同鬼text用慣左就唔會想打返正字唔太關fuck 唔fuck boy事
唔明點解要睇唔起人
自己唔識欣賞呢類音樂就屌到人係垃圾係屎
比下comment改善/有建設性啲嘅意見咪算
唔中意呢類曲風都可以欣賞下支持下人地嘅努力
人地自己作詞改曲又識rap又beatbox
唔係個個做到

利申 唔中意聽呢類歌 但支持本土創作
依家咪批緊佢濫用autotune成條電鰻咁囉
Autotune都可以俾人當做唔識欣賞

睇黎你先係唔識欣賞果個喎

連曲風同autotune都混為一談
加autotune可以係曲嘅其中一種
但係首首歌同cover落autotune唔係曲風
自卑

咁你唔鍾意依種唱法咪又係唔識欣賞
自打嘴巴?
stfu
半裸唔係裸?
知唔知咩係裸照
屌您原來係熊仔頭片尾條友
聽左兩句mute撚左 之後熄左條片

唔係唔比您做本地音樂
但唔好阿豬阿狗 狗屎垃圾都拎出黎捧好嗎 ?
Auto tune到咁 條友係咪五音不全都唔知啦
屌您做 “pop singer” 就係批您唱歌把聲同技巧架啦
唔得既咪死返去做backstage囉

無理由因為 本地創作 四個字
屎都要我照食呀 ?

Autotune一下半下係會有意思
成首autotune叫風格 ? 對我黎講叫謀殺

https://youtu.be/BvSsMhbBYm4
人地ABC / BBC 八年前開始玩 autotune
同您以家唱autotune
根本就唔係同一回事
好心啲連登仔既思想唔好咁守舊啦
接受唔到啲新既事物 見人著得型少少
就係度叫人MK仔 話人地啲歌柒
佢地係後生仔女呢代好受歡迎架
連熊仔頭都搵埋佢一齊合作
得你班連登毒撚係度盲反
不過算啦 連登定律 越反越紅

利申:唔識欣賞 少聽呢類型既rap歌
不過身邊好多fd都中意聽
望到成班係度護航真係好搞笑
auto tune到咁都可以話好聽
又拎view數打飛機
就咁聽都聽得出佢音準唔得啦
唔講音準 首首歌低音位用哂喉嚨唱
高音位用auto tune壞tune壞柒
點同你玩啊
成日叫人支持土炮野 咁係柒點支持得落
柒既都支持 只會越黎越多呢類野出現
我就真係唔識欣賞 你聽埋我個份
望到成班係度護航真係好搞笑
auto tune到咁都可以話好聽
又拎view數打飛機
就咁聽都聽得出佢音準唔得啦
唔講音準 首首歌低音位用哂喉嚨唱
高音位用auto tunetune
點同你玩啊
成日叫人支持土炮野 咁係柒點支持得落
柒既都支持 只會越黎越多呢類野出現
我就真係唔識欣賞 你聽埋我個份

真話唔準講架
佢有啲位無tune到現左真身

到底係我地盲反定有班人盲撐 “土炮就是皇道”
用auto tune 嘅人係咪會呃埋自己
覺得自己唱得好好聽
留言仲少
好心啲盲粉唔好柒啦
入邊啲歌
200萬view嘅歌得40個留言?
你係真心定on9
神仙打交
你最近喺大陸落返黎呀?
啲名有一半都唔撚識喎
支那嘢唔好拎黎打飛機啦
成日約女出黎屌架
聽佢我不如聽張如城
起碼唔係成首auto tune 雖然係好撚柒
但順耳過呢條友
條眉好搞笑 夾到眉溝
推到試當真拍出嚟
香港人係咪盲反盲撐到咁
事實係大陸/台灣玩音樂嘅人一大班人高質過香港
反共還反共 人地叻過香港好多local 歌手/Rapper 喎
要數目前啲詞比較正常嘅
其實novel friday都算唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞