有冇人知點解啲mk仔都比人吹捧做網絡歌手?

494 回覆
1020 Like 82 Dislike
Live一樣可以出auto tune
佢咪又係開左auto tune
rap用autotune真係好柒
係rap唔撚掂先會咁做

一live現曬形 成堆牛鬼蛇神都做到rapper

姐係一啲和音做autotune無問題
但埋黎當live自己把聲唱就on9
HiJack
Bye9byeJack
好嘅歌手用auto tune會令成隻歌升華
柒嘅mk(唔想稱呼佢做歌手)用auto tune就只係為咗掩飾自己本身把聲

咁你去唱過K都明.......
捉到個mk
來你老母個閪咩
用得「 個個音樂學院畢業」
無九成都有八成啦?
舉返十個八個例嚟聽下先啦
俾個機會大家學下嘢

定有間音樂學院叫「 個個」?
上面仲有人post吳亦凡出黎讚佢d歌 真係笑死唔怪得咁多人鍾意聽垃圾 佢個朵「加拿大電鰻」係大陸不知幾嚮 個個都笑鳩佢d歌垃圾開恆晒autotune 吳亦凡自己又唱歌仲難聽到仆街 想扮rapper搞形象 你咪以為中國有嘻哈班rappers奶佢鞋底就真係以為佢勁先得架 d地下rappers想賺人民幣炸 仲話佢咩受過專業訓練 你問下佢敢唔敢唔用autotune 唔咪嘴企係個台唱歌先
唔明點解要睇唔起人
自己唔識欣賞呢類音樂就屌到人係垃圾係屎
比下comment改善/有建設性啲嘅意見咪算
唔中意呢類曲風都可以欣賞下支持下人地嘅努力
人地自己作詞改曲又識rap又beatbox
唔係個個做到

利申 唔中意聽呢類歌 但支持本土創作
呢類 mk autotune歌好多歌詞都係九唔搭八又鐘意夾硬加d小學雞英文上去 都唔知做乜柒 聽到都打冷震 好心讀多幾年中文先寫詞
依家咪批緊佢濫用autotune成條電鰻咁囉
Autotune都可以俾人當做唔識欣賞

睇黎你先係唔識欣賞果個喎

連曲風同autotune都混為一談
加autotune可以係曲独嘅其中一種
但係首首歌同cover落autotune唔係曲風
自卑

咁你唔鍾意依種唱法咪又係唔識欣賞
自打嘴巴?
樓上仲話我地唔欣賞
笑死 唔通由啲mk劣幣驅良幣咩
本身用音準好嘅人用Auto Tune,只會令一啲轉音嘅位置過渡得更加流暢同舒服,而唔會出現有「電鰻」嘅感覺。

有啲歌曲無可厚非都需要重型嘅Auto Tune,去增強歌曲嘅氣氛,配合電子歌曲嘅科幻感等等。

最後,唔識唱歌無音準濫用Auto Tune以為自己好型嘅應該仆街死,呢種並唔係特色而係作弊,劣幣驅逐良幣。
笑撚死
全post描述auto tune重點
裸照呢?
驗眼?
唔係毒撚先打呢啲?
擔心佢比人拉
6月至上幾個星期先岀post
仲要冇佢平時啲selfie
佢會唔會岀事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞