有冇人知點解啲mk仔都比人吹捧做網絡歌手?

494 回覆
1020 Like 82 Dislike
入去佢channel見有首歌改咗Uru首Freesia
難聽到
團長死咗都俾佢嚇到翻生
New wave
老實講 真係修得過咗少少…… 佢仲要冇lyrics 我第一次聽個陣分唔到唱緊咩語種 如果係mon緊post 建議唔好修得咁過火 有興趣係好事 繼續努力 練多少少 唔一定要迎合所有人喜好 但起碼有D位可以做好 例如咬字發音準etc
態度都係唱歌吸引既一環
雖然有啲聲音會隨時間被人遺忘
我細佬又喺好撚鐘意聽呢啲auto tune
你老母成首歌tune撚哂都唔知聽乜撚。
屌你老母出去踩單車都有人喺度播。
而家聽歌啲人質素好撚低。
https://youtu.be/HF_Ssim8nmM
其實唔錯 我呀妹日日都播佢地啲歌
我公司都好多人會播
定你想啲人聽返k pop? 我覺得多人聽本地音樂係好事
不嬲有啲人係唔知點解會出名 就好似外國都有好多on9 rappers 你要明白大眾口味有陣時係on9
窗花太污穢我看不清
一啲啲
首無論你在那裏同1973時光機係幾好聽
退一萬步就當你唔鍾意auto tone
啲詞都唔差喎
唔同種類既音樂啫
使唔使連個taste都要俾你屌呀
你鍾意嗰啲有幾有料先
講黎聽下
你要唔要睇吓佢Channel啲歌嘅觀看數字先
毒撚兄弟assemble
已封鎖會員
係!各位網友!
老實講
主流一線廣東話歌手都未必上到5百萬views
你估聽咁多年單丸真喺唔會悶咩
拎呢啲神級同樓主講嗰啲垃圾比 真係嘥撚曬
笑死 自己打多咗都唔覺
神級又誇張咗啲喎⋯⋯
我幾時講我係話autotune係大陸文化
我覆緊佢話唱普通話個樣嘢 成件事支化
唔識呢條友 頭先特登去佢ig聽左好幾首歌
明明係唱一般情歌 但隻隻都較auto tune 好撚多鳩餘
明明唔較都唱到 較到反而好撚怪
你話要型要趕上潮流較下auto tune 咁無得講
但整首歌聽感上 無auto tune 會好聽好多
呢個就可以類比為歌手同去卡啦ok唱k嘅一般人嘅分別
你唔會見到歌手上台唱歌要推爆個echo
但好多人去唱k好鍾意推爆個echo咁
Dllm 嚇撚死人
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=HF_Ssim8nmM

求其喺佢channel搵條片㩒入去
都唔知佢唱乜春 d詞又唔知嗡乜春
有咩出奇
做m記都可以話自己係廚師架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞