有冇人知點解啲mk仔都比人吹捧做網絡歌手?

494 回覆
1020 Like 82 Dislike
我只係好奇唔tune會點
個人都係鍾意真係可以唱到live嘅人
岩 多市場
好多小朋友播 好hit
但登鬼到大雅之台 ? 你試下叫佢唱live黎聽下先
又係啲咩老屎忽發言
呢類音樂唔啱啲老嘢聽姐 老嘢聽歌先係主流標準?咁唔怪得點解呢啲叫地下音樂
就係因為上唔到台
人哋開show咪又係爆場
你咁樣同屌嗰啲大台歌星唱歌live咪嘴有咩分別
如果全首都用AUTOTUNE = 歌手
你話佢係創作人. 我可以認同
但你話佢係歌手. 其實你知唔知自己誚緊乜 ???
autotune只係一種風格 唔認同其實冇乜嘢
各有各好 但係我唔會踩人先
有咩問題?
你咁講乜都可以話係風格啦真係萬能key
成首auto tune到咁 都可以話係風格
就算唔識音樂唔聽都覺得又怪又柒啦
音樂既野玩到咁真係唔好話自己識音樂
我鳩唱 走音 最後靠auto tune強行拉返正個key
我都係歌手
關你撚事咩新會然
照你咁講咁人哋打又關你撚事咩
風格 ? 有能力咪有風格囉
全首AUTOTUNE不如叫GOOGLE條女唱啦
Auto tune只係工具
話Autotune係風格嗰啲傻閪
聽下依啲啦
https://www.youtube.com/watch?v=Tg03lyE7Fdw
下次養下個ac先上黎扮護航啦
醒目少少唔好一開新ac就急住沖出黎柒啦jack哥
問非所答咁啱見到你呢啲淨係識笑尻人嘅撚樣先問吓你啫,一問就起撚晒綱咁
推post啦 講咁多把撚咩jack哥
幫緊你紅呀
dllm
啱啱入咗去聽一聽
震撚晒dklm,點解可以咁撚難聽
喺俾吳亦煩個支那仔搞撚臭
又廢又無音色 尻用autotune
好撚難聽呀屌你老母
見到人仆街
要鼓勵佢
啱啊仆多啲仆痛啲繼續仆
當年仲讀緊中學有個叫咩樂樂嘅
又係叫咩網絡歌手
個學生會走去請佢返來學校做show
班fd係下面屌哂鬼
手都唔同佢握
卡片塞埋入老人院個信箱
autotune叫咩風格我真心想知
有無人話到我聽係咩house

呀唔係佢啲歌得autotune咋喎
有layers架咩?

風格

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞