點解大家咁憎袁國勇

607 回覆
1744 Like 203 Dislike
佢呢個行為的確間接幫助政府,但其實你唔理政治TRACK RECORD的確係抗疫方法。問題係政府本身利用TRACK RECORD去達到政治目的。而家就係睇你信唔信袁國勇純以抗疫出發定佢有政治動機推。我只想講如果冇左中共/港共,佢今日推的TRACK RECORD係好合理。
因為佢講得岩,連登仔係一時一樣,呢個po一個二個屌回港易話中國爆到7彩,我比你睇睇隔離po點吹捧中國抗疫成效
有冇人心入面唔想疫苗有效
https://lih.kg/2315485
你認左佢幫政府就得啦 你咪照撐佢撐政府囉
第時一齊用安心出行
應該係話係政府利用佢。客觀事實係冇人知佢係唔係出於政治動機推安心出行,而佢到目前為止所講既野都係合乎一個醫生要講既野
順便你應該睇下隔離PO班友點吹捧中國抗疫成效
有冇人心入面唔想疫苗有效
https://lih.kg/2315485
一句講晒你班連登仔連自己想要咩都唔撚知,一尾唔岩聽就屌左先
睇返你自己支持安心出行先啦
其他連登仔點諗又關我事 咩野你班連登仔
咁抗疫黎講track record真係有效,隔離po都公認。政府利用track record達到政治目的唔關袁國勇士wo。
而家係你前後不一唔係我
而且你唔好搞撚錯,我由頭到尾冇撚支持過安心出行,我從一而終支持攬炒支爆JUST A FLU。你自己睇我PO。我今鋪支持袁國勇係以事論事佢由醫生角度出發講呢堆野係好合理。我係指佢行為合理。
而我同時唔支持抗疫
又咩前後不一 我一直都屌緊佢推安心出行
你先前後不一喎 上面第一句又認同話佢幫左政府
下面又即刻加多句如果唔理政治
不過你認同袁大帥幫左政府就得啦 我重點都係想講佢係政府走狗姐
我係話政府利用呢佢呢個提議,佢自己本身係咪幫政府冇人知,不嬲得連登仔主觀認為佢幫政府。我由頭到尾就係講緊佢醫生,佢提出點抗疫,EVEN佢提出的方法幫到政府達到政治目的,你都唔知佢背後本意係出於政治目的定抗疫。但可知事實係,佢提出的方法係可行,而且佢醫生身份講出黎係合理。
而我本身唔支持任何形式抗疫,我就不嬲一句驚閪咩既態度睇呢壇野,我只係覺得到目前為止袁國勇所做所講都合乎一個醫生要做既野
換句話,夠有人話個疫情搞到支爆,咁你抗疫減低疫情,以你LOGIC你係唔撚係幫緊支那啊
你明你點前後不一唔撚岩LOGIC未
一句講晒,我就認為個毒搞到支那一獲金,肺炎不嬲係手足。以你D理論,你班友而家抗疫我係咪可以話你幫中共
我都覺得係just a flu
所以更加唔鍾意佢吹大隻病
影響曬日常生活
明明隻病完全冇殺傷力
政府已依加又推強制檢疫又安心出行

唔明你覺得just a flu又覺得佢限依樣限果樣做得岩係咩事
上面講撚左,我支持佢係支持佢由醫生角度出發講既野係合理冇咩位可以入。我到目前睇唔到佢有咩野係違背左醫生要講/做既野而走去奶共。不嬲我就一單還一單,我JUST A FLU,唔代表我要人地都要JUST A FLU。
佢係醫生佢責任就係抗疫,即使我唔支持抗疫呢個行為,但我都撐佢盡責(表明上可見證據都係見佢做緊自己野),有咩咁難理解
你話吹大隻病都係你認為,我都覺佢吹大啊,但問題佢係醫生,醫生平時流感都係吹到咁大嫁啦,事實就係有人因為呢隻病死(利申我唔CARE有冇人死)。咁佢係做緊自己角色,我點解要反佢。我不嬲唔洗全世界認同我,我只係見到合理同唔合理而出聲
我角度呢D先係真正民主,我可以唔認同你所講所做,但我見到你所做係合理,所以我唔會反你。你班友就唔撚係咁既,岩自己/有利自己就支持,一有咩唔岩自己/不利自己就反對,咁叫咩撚野追求民主,仲反咩春共
PUSH
講得啱
港大微生物學系講座教授袁國勇認為:「我覺得我們香港應該至少用一萬個紀律部隊,每當有病例出現、每一個病例,能立即、即時做到這個,不只找到密切接觸者,亦可以找到所有與密切接觸者的密切接觸者。追蹤的人應該背著一個包,裡面有深喉唾液檢測瓶及教他們如何取樣。一找到那人便要求拿檢測瓶,然後立即收回。居然有些樣本瓶,測不到有人的基因在內,換句話他只是給我們水喉水,有百分之三的情況(是這樣)。」

樓豬去驗基因未
驗腦先
佢D言論好明顯佢係度玩爛緊
佢應該1%都無諗過政治。但黃藍兩邊都係用100%政治角度審佢,所以兩邊都屌佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞