點解大家咁憎袁國勇

607 回覆
1744 Like 203 Dislike
基本除開大家政治理念唔同,連登仔同藍絲都係一撚樣LEVEL
市民睇法係源頭問題,你唔柒封關咪柒叫我做咩黎抗疫,市民覺得唔公平,點解工又要我返,娛樂又唔撚得

佢睇法係現實問題,知道政府實唔會封,咪唯有叫市民做好
講兩句就藍絲乜乜柒柒
同一個政見唔可以有唔同睇法?
英國美國人唔戴口罩tim
你唔好話佢地全部藍絲
我幾撚時話連登仔係藍絲我係話你地行為同藍絲一撚樣
喂 覆下我樓上篇新聞好嗎
你話第四波唔係輸入 po source 比你又唔覆
死唔認錯同藍絲有咩分別
https://health.mingpao.com/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E-%E7%A2%BA%E8%A8%BA%E5%8F%8A%E4%B8%8D%E6%98%8E%E6%BA%90%E9%A0%AD%E5%80%8B%E6%A1%88%E6%8C%81%E7%BA%8C-%E6%B8%AF%E7%96%AB%E6%83%85%E6%83%A1%E5%8C%96/

他表示,本港至今入境防疫做不到滴水不漏,亦未能控制食肆酒吧、Staycation等高危群組傳播;而本港一直未能斬斷隱性傳播鏈,是因未能令有病徵者接受強制檢測,強調現在是時候考慮啟動有病徵者強制檢測,「呢樣真係同政治、人權無關係」。他又呼籲市民合作,拍下曾到過的地方,幫助衛生署追蹤,以免減慢追蹤及隔離。

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/549023/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E-%E8%A2%81%E5%9C%8B%E5%8B%87%E6%8B%86%E8%A7%A3%E5%9B%9B%E5%A4%A7%E7%88%86%E7%99%BC%E5%8E%9F%E5%9B%A0-%E8%B6%A8%E5%8B%A2%E4%BC%BC%E8%B8%8F%E5%85%A5%E7%AC%AC%E5%9B%9B%E6%B3%A2%E7%96%AB%E6%83%85
袁國勇提倡,政府要增加市民檢測的誘因使市民參加檢測,「有病徵都不肯去檢測,因為他怕失去工作沒有收入,他們很多是草根階層真是有困難」,故與政府開會時也曾表達,若市民確診入院亦能夠得到相關收入,但有關措施仍在商討。
人地個POINT就係第4波關香港人事,你要屌係質疑佢呢個POINT(當然你要拿出証據)而唔係屌鳩人奶政府抹黑香港人
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201009/bkn-20201009150943771-1009_00822_001.html

人地由頭到尾都係講緊未撚完未撚完屌你地鬆懈而大家都有眼見呢排大家點SOCIAL法,我冇話咁係錯全民中招都冇咩野。但我見到係人地醫生角度講客觀事實出黎,你地就屌人奶共呢D唔關事既野
第四波疫情似已開始 與尼泊爾輸入個案有關
你自己qoute 個source 既袁生都講源於尼泊爾輸入個案喎
如果冇輸入個案正常生活會有第四波?
有乜撚分別
你同藍絲都會食飯訓教啦
On9
你睇撚晒成篇野,人地屌外輸入,同時屌埋香港人本身鬆懈,咁係咪好撚公道啊,我一樓講撚左我唔覺佢有偏幫政府,佢由頭到尾都講緊事實,邊個錯佢都照講。而家係成班連登仔唔認錯仲要屌人偏幫政府。袁國勇去到今日都有講緊政府問題你地就睇唔撚到,講下香港人都有問題就即刻係奶共
你話第四波唔關輸入個案事喎ching
仲唔撚係有錯都唔認,仲要QUOTE D唔QUOTE D捉死由尼泊爾引入呢點(仲要呢點係袁國勇自己本身提)
夠膽死話人奶共幫政府
我係屌緊你話第四波唔係輸入個案啊柒頭
覺得佢冇立場 淨係嘗試做好份工 大家要怪唔該怪番賤種777同保皇黨
我不嬲屌緊大家屌袁國勇D POINT,我上面冇可能一層層全部重覆同一論點,OVERALL就係人地今鋪屌香港人冇撚有錯冇偏幫政府
得藍C會憎佢咋喎
你引人地袁國勉講尼泊爾引入呢點,係咪要引埋佢都有講係香港人本身問題呢點啊。而家係你唔認錯。咁你認唔認香港人問題啊而家
屌何栢良都唔屌袁國勇啦
何栢良仲9up過佢
冇輸入個案 市民點樣鬆懈都唔會有事
台灣大把人仲鬆懈過香港點解人地冇事
佢地乜柒都係撚狗
冇輸入個案 市民點樣鬆懈都唔會有事
呢點係你個POINT, 由尼泊爾引入呢點又係你引人袁國勇個POINT,而家你引人本身一個POINT但同時對佢第2個POINT無視:香港人本身幫手傳呢點視而不見,何況而家人地唔係話100%尼泊爾種
人地醫生角度講係香港人傳屌埋政府檢疫比外面傳入我完全唔覺有咩可以屌。係得你地唔撚認錯
其實你要講責任一定可以講到個個都有責任
香港人係有責任,但你抗疫抗左成年,你要香港人個個都唔出街一年?
香港有1/10人出街都70萬人, 點會唔多人?

袁國勇係專家我唔否認,但睇得耐你就會發現D專家,你叫佢俾解決方法,你就會發現,一係常識,一係廢話
係政府畀隻毒入黎, 點解係香港人既問題?
而且我上面講左人地袁國勇一早講明第3波未撚完(唔撚關鳩尼泊爾事啊),而家就係講緊事實你香港人鬆懈,仲係到死頂屌返人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞