點解大家咁憎袁國勇

607 回覆
1744 Like 203 Dislike
養和果條友先定第4波爆先?人地而家就第4波屌香港人,關回港易咩事。
佢一早講左回港易數據上只能防95%,所以係一定有人檢唔到而入左境,問題係會唔會做成爆發,咁佢SUPPORT得回港易就係佢認為果5%唔會做成爆發。如果之後有一波係由回港易引起咁你屌佢我冇野講。事實就係第4波唔係由回港易爆起而係海外種,起馬表面證據係咁。
見到就係佢到目前都係有果句講果句,你而家講養和條友都係佢自己宣佈同同你講,佢由頭到尾都係跟足事實黎講
佢一早講左回港易數據上只能防95%,所以係一定有人檢唔到而入左境,問題係會唔會做成爆發,咁佢SUPPORT得回港易就係佢認為果5%唔會做成爆發。如果之後有一波係由回港易引起咁你屌佢我冇野講。事實就係第4波唔係由回港易爆起而係海外種,起馬表面證據係咁。
見到就係佢到目前都係有果句講果句,你而家講養和條友都係佢自己宣佈同同你講,佢由頭到尾都係跟足事實黎講
你講屌除罩食野更加係記者鳩寫,你睇返佢講野點叫屌法,佢由頭到尾就係同你講緊點解會中招:市民除罩->食野->中招呢個係事實黎,而佢責任係講比你知。佢亦都冇話要教大家點樣唔除罩食,你所講屌市民除罩食完全係記者標題/自己FF,佢冇撚講過:一日最衰都係條友除罩食野,點解佢食野要除罩。
袁國勇係之前講緊14日檢疫得95%阻截率 要求21日檢疫令
你就拎黎講回港易95%
回港易係免檢啊柒頭
做袁狗打手都唔熟書就執柒啦
佢一早講撚左回港易唔係100%,我講撚左如果之後有一波係由回港易做成咁你屌佢我冇野講。問題係你之前又話第4波還第4波唔好拉其他講,由海外輸入你提起,咁第4波關回港易咩事?佢做咩要就第4波屌回港易你到而家都未答
講撚緊條柒頭要求盡量減少免檢疫人士
但回港易出左事都未出黎屌啊弱智仔
低能仔岩岩講第4波係你,而家發現自己理虧又扯去回港易啦?
第4波源頭同回港易有乜柒關係
一直都係屌鳩袁狗回港易單野當睇唔到啊傻鳩
我一直都講佢由第4波為止到上年疫情佢言行都好正路中立。回港易入境問題人地神早講左冇100%,回港易而家爆左幾多單?佢係咪對住香港人爆左一兩單就屌先而家?而家係爆撚到一日破百確定為一波咁佢咪出黎同你講原因同屌邊個錯。而家一日回港易未撚爆第5波佢未撚屌好撚正路
你就到而家呢刻都仲係未撚回答我,我就答撚晒你條撚屌D無理質疑
你未撚解釋點解你睇唔撚到人地有晒理由屌:
而在疫情稍淡時,市民恢復社交活動時防疫意識有所鬆散,例如網上片段傳出多名人士不戴口罩載歌載舞聚集,令確診數字急劇上升。截至周五,最近爆發的歌舞群組導致的感染人數已飆升至360餘宗,成為香港疫情中規模最大的群組。
第二你要扯到回港易,咁上面你講第4波問題唔該完撚左佢先。第4波為止包括佢屌香港人呢個言行你仲有咩意見咪撚再扯開話題一個個黎
好明顯
Yep
擺明啦
呢句真
講完封關要重複又重複既專家意見有咩用,每次都分析到唔同問題先係多角度思考。
有班人只係聽佢想聽到既野,聽到唔想聽既野就係屌。
養和條友未夠 14 日, 袁國勇點肯定條友係香港感染??
事實係唔肯定佢係邊度中,但袁國勇實牙實齒的態度令人作嘔。
你這些政府PR 轉移視線都無用。
唔憎 (五毛除外)
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/556732/%E9%A4%8A%E5%92%8C%E9%86%AB%E9%99%A2%E7%88%86%E7%96%AB-%E8%A2%81%E5%9C%8B%E5%8B%87%E8%AA%BF%E6%9F%A5%E6%8F%AD%E7%A2%BA%E8%A8%BA%E7%99%8C%E7%97%87%E6%82%A3%E8%80%85%E5%AE%B6%E4%BA%BA%E6%8E%A2%E8%A8%AA-%E6%9B%BE%E9%99%A4%E7%BD%A9%E9%A3%9F%E8%96%84%E9%A4%85
早前養和醫院一名在33樓住院的末期癌症病人,11月26日晚檢測呈初步陽性,及後離世,兩名醫護亦染疫。袁國勇指,調查發現曾到場探訪的家人,之前曾去過健身中心,而該中心原來曾有屬歌舞群組患者到訪,相信已在此感染病毒。

其後該末期癌症病人再傳染另外2名家人。後來再調查才得悉,有護士指出死者的家人探訪時,原來曾無戴口罩及「叫Pizza(薄餅)食」。袁國勇再次提醒,很多確診個案涉無戴口罩及進食,希望市民可以「戴好口罩」,否則十分高危。

唔理你肯唔肯定,表面證據就係咁,你可能會話真相未必係咁。但請你拿出PROOF。而家佢就係憑環境証據講,你鍾唔鍾意你事,但人地冇做錯
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2818290/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E%EF%BD%9C%E5%9B%9E%E6%B8%AF%E6%98%93%E8%B1%81%E5%85%8D%E6%AA%A2%E7%96%AB%E4%BA%BA%E5%A3%AB%E9%A6%96%E6%8F%AD%E7%A2%BA%E8%A8%BA%20%E6%B7%B1%E5%9C%B3%E8%BF%94%E6%B8%AF5%E6%97%A5%E7%99%BC%E7%87%92%E6%9B%BE%E7%95%99%E9%A4%8A%E5%92%8C%E7%85%A7%E9%A1%A7%E5%AE%B6%E4%BA%BA

患者為65歲男子(個案編號6383),是早前於養和醫院確診並離世之患者家人。患者於11月25日透過「回港易」免檢疫回港,抵港前"""應"""有接受病毒測試並獲取陰性證明

11月30日發燒, 5日內發燒,少於平均 7至 14日。
你搞撚錯左6383同上面果單,兩彈黎
https://hk.appledaily.com/local/20201202/JXAUYSMBCNDGDKCA3L3MOIBKWM/
6383唔係上面果單,人地冇撚講6383。
我一向講緊 6383, 唔係你個單。
你有冇SOURCE講佢講6383係本地感染
omg有成千人正評
都係乖乖繼續抗疫啦 香港人最愛反自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞