點解大家咁憎袁國勇

607 回覆
1744 Like 203 Dislike
唔會係新聞上面囉
歐美點點點個啲新聞係俾亞洲人打飛機用
你死啦.....
講愛侵力壞話
肯定係五毛
We all know how evil it is
但愛侵力最恐怖之處係:

不自量力
餐廳多得佢唔少
你知唔知仲有邊幾個政府專家顧問?
講最黑人憎 一定係梁卓偉 前事唔講 想知自己上網search

咁多單大型群組爆發 邊個專家係會親自落去睇?
大多都袁國勇教授

邊個有份登報分析武肺?
袁國勇教授

仲有好多 不過想講嘅係
樓上有個講得岩
佢叫盡左醫生同顧問嘅責任
林奠唔buy佢有咩計

理性d
人地而家就係屌鳩你香港人做成catalyst(唔撚只老舞)啊傻鳩。你所講嘅源頭把關問題佢一直都屌緊上面晨早講左佢支持封關,然後到lockdown,亦一直有話政府做得唔好。人地一直都係源頭同爆發傳播鏈兩邊都有屌。你就成日話香港人係catalyst唔係源頭係到轉移視線
你話佢冇屌回港免檢?唔該你自己上網搵佢一直都屌緊從頭到尾就係做緊個醫生責任
而家就係:冇源就冇傳播鏈。
而家有源頭:話政府把關不力。有源頭之下香港人行為做成傳播大爆發:話香港人造成大爆發。成件事係咪好撚理解
照去staycation
你唔封關點解要我要配合你?
口罩我就帶足
還惦我後生中左都當感冒
睇少d新聞啦
係呀宜家 外國死城咁呀
至於你成日講嘅源頭問題,你應該係同政府講而唔係怪係袁國勇身上,事實上佢都有同政府講而家好多訪問都話政府唔岩包括第4波,但佢都係不斷比政府ban佢計。
香港人唔係源頭但做成傳播大爆發,所以都係要屌,就係咁簡單。你要屌點解唔可以有正常生活,點解要為政府把關不力埋單,我答你因為政府搞到咁,你應該去問政府,而袁國勇只係陳述事實
第三波香港已經奶過一次野 依家第四波又係 袁國勇輕輕話要限制免檢疫人士就算 跟住第三四波都瘋狂屌香港人?識分邊個係主因邊個係catalyst 未?
我話佢冇屌回港免檢疫 盲鳩?

https://www.google.com/amp/s/www.881903.com/news/amp/local/2366261
被問到特區政府本月下旬推出「回港易」,讓身處廣東省或澳門香港居民回港免檢疫,會否對本港構成風險,袁國勇說內地回港的人,對香港造成威脅很小,相比之下,香港人到內地製造的威脅大得多,亦因此香港與內地未能通關,對香港經濟造成很大困難。
好啦前幾日有人係鄰國黎香港後確診 袁狗出黎屌左回港易未?
識分邊撚個主要原因 邊個次要原因未?依家就係屌緊袁狗第3,4波大大聲不停屌香港人但唔係屌正苦
有邊個國家既專家係屌市民為主而唔係屌正苦防疫做得差為主 訓鳩醒未
你所講嘅輕輕係點輕法。佢又點大大聲屌香港人法你所講嘅主要次要係你自己定,佢角度就係病毒爆發有分源頭同傳播,兩樣都係一樣咁重要
袁國勇有冇屌政府
係無
佢只係會講下政府應該點做

相反佢就係咁話香港人做唔好防疫

咁叫持平
咁你應該冇睇佢訪問
其實唔係憎佢
係憎佢支持lockdown 但又無能力叫得郁正苦lockdown 姐 呢件事姐

退一萬步 個病對後生 無長期病患ge 人 just a flu
SO TRUE
咁佢屌撚左回港易未?
樓上有圖講袁國勇要求正苦盡量減少免檢疫人士
唔撚洗專家都知邊境把關越緊越好 乜野叫盡量減少?盡量減少咁做乜鳩回港易嗰陣唔屌?嗰陣唔屌依家有個案都當冇事發生?睇唔到唔知道?
屌市民就屌撚到食野除罩都係罪 戴住罩食好唔好?正苦做撚錯就對市民嚴苛?嚴苛到食飯除罩都係罪?
佢點撚樣對市民嚴苛法佢第一唔係做IMPOSE/施政果位。佢責任就係同你講點解搞成咁,咩做成爆發,邊到源頭,邊個環節邊PART出問題。而佢以上佢都有做到。
你所講回港易佢之前講過只能做到防95%,5%病人係檢唔到你自己GOOGLE,而且回港易仲要係本身香港人帶返黎你理撚得果班友係咪新移民藍絲,事實就係佢地都係法律意義上香港人。換句話講佢屌香港人都係冇問題。
再姐你而家屌第4波由印尼傳入,咁同你而家屌回港易兩者有咩關係如果第4波係PROOF到大陸種,而佢又唔屌回港易咁你立論係正確,佢係錯。但而家你上面自己都LIST埋由海外引入,咁人地第4波冇撚屌回港易係咪好撚正路
佢搞到冇撚得上街
第4波由境外傳入呢點你自己都有講。而袁國勇係一直有就呢個問題屌鳩政府。冇你所講輕輕,佢唔係單呢波屌,佢係由上兩波到呢波都不斷強調境外問題而且係有怒屌過。而香港人做成病毒傳播鏈佢屌都好撚正路。
呢波源頭表面證據就係唔關大陸引入,咁佢做咩要屌大陸返香港免檢
係on9先會當肺炎just a flu
佢岩岩先話回港易未夠14日個條友 係 養和中招喎?
你唔係想人話你五毛掛?
屌市民食野除罩有問題都叫唔嚴苛
佢政府顧問團隊黎架柒頭 一係就好似何栢良冇政府title 鳩up
回港易係講緊佢話要減少免檢疫 但回港易免檢疫出問題又睇唔到
香港人回港冇問題 但唔撚洗檢疫? 邊個國家國民回國唔洗檢疫?仲要開免檢疫出事所謂顧問都繼續睇唔到
同你個弱智拗晒鳩氣 中文字又唔識又玩扭曲個意思
其實佢企係醫生既立場一定係講呢啲離地野
要唔俾個病毒spread 最好所有人留係屋企唔好見人tim
佢唔係無屌過政府唔封關架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞