點解大家咁憎袁國勇

607 回覆
1744 Like 203 Dislike
先唔講佢啲缺乏常識嘅on9嘢
佢引述數據作出評估但係就雙重標準
成日對住本地數字打飛機但從來唔會一齊講支那輸入數字

唔理佢係真心定假膠都值得入on9 list
有建議過收緊豁免檢疫,特登加個盡量上去,多數比人恐嚇過,如果幫政府直情唔寫添喇。
Can’t agree more.

連衛兵面前邊會出聲
又成功洗白
佢無彈出彈出入都講得出,盲粉真係盲粉
你都仲係選擇性SKIP我樓上回你果層,人地個個都話未撚完未撚完講左好多次。會有第4,5波。你而家就話完撚左再用呢個假設去支持你屌鳩人鳩UP個論點
道理講唔撚過係到回避仲要拿自己堆FAKE NEWS黎死頂,唔係死要面唔認錯係咩
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-55098393
而在疫情稍淡時,市民恢復社交活動時防疫意識有所鬆散,例如網上片段傳出多名人士不戴口罩載歌載舞聚集,令確診數字急劇上升。截至周五,最近爆發的歌舞群組導致的感染人數已飆升至360餘宗,成為香港疫情中規模最大的群組。

姐係點啊,而家選擇性SKIP其他SOURCE啊?姐係你睇撚到岩你睇就係唯一事實啊?大把唔同SOURCE都講境外輸入加本地傳播,你就係選擇睇唔撚到,不但只,仲要我上面PO左幾條全部有講你都仲係睇唔撚到整呢條LINK黎重覆我講過既野,不斷回避
邊撚度講第四波係同第三波有關啊柒頭
成段bbc 新聞都係講專家講第四波同第三波無關 亦都講邊境防疫工作存在漏洞
根據當地專家針對病毒株的研究,推斷病毒並非來自此前的第三波疫情,而是新的病毒株,估計來自尼泊爾或印度,即是境外輸入個案,顯示邊境防疫工作存在漏洞。

我一直都係以台灣做例子 冇輸入就算點玩都唔會爆
你就一直講第四波係因為第三波未完既留低隱性傳播鏈先爆喎
篇source 講到好清楚同第三波無關 你點樣推論到你口中所講第三波未完香港人放鬆所以爆第四波?
如果冇尼泊爾輸入個案 點撚樣再有隱性傳播鏈?點樣會引致第四波大爆發?
我係你就縮返埋個龜頭唔好衝出黎柒
而在疫情稍淡時,市民恢復社交活動時防疫意識有所鬆散,例如網上片段傳出多名人士不戴口罩載歌載舞聚集,令確診數字急劇上升。截至周五,最近爆發的歌舞群組導致的感染人數已飆升至360餘宗,成為香港疫情中規模最大的群組。
你同我解解呢句咪撚同我回避
你解釋到點解台灣人社交活動仲多過香港但乜事都冇未
定係台灣冇人行山野餐staycation?
從來跳老舞群組只係令第四波大爆發 冇跳老舞群組一樣會有第四波
跳老舞只係爆發既catalyst 而第四波主因係把關不力 搞清楚個logic 未?
由頭到尾係你不斷咁回避,我就唔撚會回避你講既野
你所講台灣問題係因為人地一早封關所以咩事都冇,而香港唔係一早封關。根據呢點袁國勇係一早屌緊封關,後尾去到2月政府都唔封關,袁國勇都已經話封關太遲封黎冇用。姐係唔封關呢件事上人地已經一早屌撚左政府。呢件事上仲要屌成幾個月冇你所講幫政府。
而BASE ON 政府唔封關呢個事實上,仲要持續比外地人入黎(佢都有屌),人地一早講到明香港人係咁既環境之下要保持SOCIAL DISTANCING,而香港人冇撚做到,佢身為防疫專家角度睇就係香港人做成爆發。而你所講既根本原因第一波人地都一直係有屌。
你而家就話屌人話屌香港唔屌政府?我就不嬲從事實角度出發,你所講既問題(點解唔學台灣)呢個責任係政府責任,而袁國勇身為比意見既人就只能從而有事實之上提出方案同原因。你地而家屌佢係BASE ON政府所做既事多過BASE ON佢所能做既事
你問我我就回撚答晒你咁撚多層,但你條傻鳩都係冇撚正面回過我一開頭問題:
到而家你都仲係選擇性睇唔撚到
其實佢口徑一致無人會話佢

係要彈出彈入

又無立場 又牆頭草

成個女人咁 好難會比人好印象
咁踢波唱歌嘅人話自己唔識政治果陣
大家唔好再攻擊佢地喇
未來14日是關鍵
14日0確診—>要28日0確診
潛在第x波
某會員:醫生講醫學野唔洗識政治
咁2019年又話咩政治會出現係身邊 避無可避
今年的我打倒上年的我?
一日十幾萬歐美啲人都照常生活
身邊嘅人都係冇事
照玩照食飯照9戴口罩
然後香港人睇新聞以為人地好慘
歐美其實廢9是理 你有你抗疫 佢有佢享受生活
香港人日日驚呢樣驚個樣
仲驚埋人地個份
然後心理不平衡 好想睇到外國立立亂 證明自己抗疫成功
跳老舞只係爆發既catalyst 而第四波主因係把關不力 搞清楚個logic 未?
你一係弱智 一係低能
解釋得好清楚老舞群組只係引爆第四波 唔堵截源頭遲早會有另一個群組引爆第四波 如果公司爆係咪永久wfh 啊
唔好講到台灣封左關就一勞永逸 台灣都柒過一次 試過放免檢疫人士(台灣船員)入境 搞到傳播鏈入左社區 人地陳時中出黎喊到仆街道歉跟住改免檢疫條件先一直keep 到依家冇事
第三波香港已經奶過一次野 依家第四波又係 袁國勇輕輕話要限制免檢疫人士就算 跟住第三四波都瘋狂屌香港人?識分邊個係主因邊個係catalyst 未?
梁卓偉許樹昌兩個親共都屌要改免檢疫條件啦 前幾日有隻免檢疫既鄰國人係鄰國中左招經免檢疫入香港
依家爆緊第四波隻袁國勇出黎大大聲屌回港易免檢疫有問題未?你拎返第一二波出去幫佢護主把撚啊?
照常生活
你係邊見到歐美人照常生活
我Yr1果陣有俾佢教,
佢係我其中一位尊敬既prof
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞