點解大家咁憎袁國勇

607 回覆
1744 Like 203 Dislike
五毛憎袁國勇 又要拉埋人落水
無病無痛鬼識佢咩?
佢仲唔襯呢啲病發死人財,打起個朵賺錢咩?
佢唔吹得恐怖啲,邊有人睇佢?
食嘢都中招佢插喉嚟食架?
兒登左膠豬閪用下腦啦
忠言逆耳,叫班人唔好出街會死咁。唔封關係on9,但都要做好自己本分。每次爆發,啲人淨係識話大陸傳過嚟,但又唔反思自己幾多社交活動
仲有,有部分心態係just flu ,咁樣輕視唔出事就奇。無可否認,鬼佬啲缺點係今次疫情暴露咗出嚟
啱呀你應該成世困喺屋企咪撚出街
咁撚鐘意抗疫 喺屋企都戴撚住個閪罩就啱!
話哂都要做好自己本份 咪撚放過任何一個播病嘅機會!
政府出埋舉報熱線 Ching終於有生存意義了
想知台灣人咁多社交活動仲要開左萬人演唱會
台灣係咪爆到仆街
唔家唔撚係你聽唔聽人地講/認唔認同人問題。我意思從來都係袁國勇佢身在其位從佢微生物學家&醫生角度出發佢既發言係好撚合情理。你可以唔跟,當隻毒係FLU又好係你個人問題(利申我都覺隻毒冇咩大不了唔信你可以起我底)。
但連登仔而家就屌鳩袁國勇奶政府但我又見唔到咩根據,更多只係連登仔唔LIKE佢所以將個人感情放入去批判準則。佢既發言由頭到尾都好合乎一個微生物學家同醫生要講既野
政府唔想封關故然係主因 但其實市民確係有問題
睇下跳老舞群組 staycation群組連橫爆發
我覺得如果醫生角度咁睇 其實佢覺得既然唔係個個市民都有自制力 就唯有用方法約束都係情理之內
想知你肯認第四波係尼泊爾輸入未
屌人唔認錯結果自己都唔認
一早講撚左第4波係尼泊爾輸入然後香港人本身傳播SPREAD開去我一面引用袁國勇條LINK一早講晒你係咪眼殘
相反你班友到而家都唔撚認錯,人地袁國勇從已有資料陳述事實同埋以微生物學家提議見都要比你地屌奶共。
有錯都唔撚認到而家仲要拉去其他點到駁咀
政府好需要你呢d人才
政府唔封關就射個波比市民 限乜又限乜
搞多一年睇下經濟點 不如群體免疫算數
駁唔到

係 你一早講撚左第四波係輸入 而唔係第3波殘留
仲有大把你唔認第四波係尼泊爾新輸入既reply 你唔認我再幫你cap
一問你點解台灣冇輸入個案 台灣人玩得仲癲過香港人但完全冇事你就hang 機唔識答
我d 台灣frd 除左係室內/搭捷運出街都好耐冇戴罩了 台灣係咪爆到仆街了
你話疫情爆緊既時候 香港人都唔做好防疫可以屌香港人防疫差
但問題香港本身清左0 香港人做返少少社交活動有咩問題?
我呢層PO講得唔清楚係我唔岩在此我講句SORRY,我後尾已經有補充返幾條LINK講晒第4波本身有由境外引入,加上第3波潛伏爆發同埋香港人本身傳播有關。有錯就要認
而你所講香港本身0係唔存在,香港本地確診0個案CASE持續左幾耐你自己睇。從來冇人話香港清零,上個月頭已經講緊FORESEE將會有第4波,第5波,第6波,因為係EXPECT個病會有潛伏期。人地從來就講緊香港真正帶病人數係唔知仲有幾多,而且係肯定一定有人帶病但冇病徵/唔去睇醫生/FALSE NEGATIVE TEST。呢D係半年前講撚到而家
而你班友就斷章取義。一見到:同尼泊爾有關,就SKIP晒人地後面講既本地傳播鏈問題,你QUOTE我條講尼泊爾輸入果幾條條LINK一早講撚晒呢D。我唔知你係為一時嬴而專登唔理定係真係理解有問題睇唔到後面講晒呢D成因,我希望係你本身想講贏我而唔理,因為如果係後者姐係証明連登多個ON9
繼續講第3波殘留
同第3波完全唔同病毒株點樣關第3波事啊
台灣例子你又駁唔到
唔計第4波 第3波前幾十日清0 爆第3波袁國勇咪又係屌香港人防疫放鬆左
錯就摺埋收皮啦 仲幫袁國勇講說話
1.呢個真,我估酒吧業再停業會仆街,先出此下策,但係又唔夠針對性,群組有排都未搞到酒吧業,失敗策略

2.作為醫生比大家有防疫意識無可厚非,同一般市民點會解釋呢啲深奧嘅野,叫你咁做咁做就係最有效率

3.佢有屌過政府唔封關,大家可以當自己係袁國勇一陣,可能你屌完政府又屌市民,然後出新聞會變成淨係屌市民
你第一點唔除罩飲係物理上可行,而且人地由頭到尾都係支持LOCKDOWN街都唔比出,咁而家你地話酒吧做唔生意一定要開,所以而家就退一步提出一個可行方案,而事實就係一日你酒吧/飲食打開門做生意,就一定會傳播到冇任可方法SKIP到佢呢個只係因為BASE ON:你酒吧一定要打開門做生意而提出,而政府都冇採納。
第二點你都識講作為專家,佢責任就係防止傳播病毒REGARDLESS OF隻毒有幾勁/廢, 何況呢隻野係真係會死人。退一步講,醫生同醫院每年都PROMOTE緊接種流感疫苗,放左好多資源同時間教人點防流感,但其實流感對好多人黎講只係幾日SICK LEAVE。咁醫生角度都係要叫你防嫁啦佢地係意見提供者,而且唔負責實施/impose任何野係大家身上,呢樣係政府責任
第三點佢大撚把訪問都講過政府做得唔夠你冇撚SOURCE就咪鳩UP
香港政府用政治淩駕專業,無辦法成功堵塞源頭,本地出現傳播鏈就要市民自己做好防疫,市民做唔好可唔可以屌?

一定可以屌,但係絕對唔可以怪晒香港人,佢都冇,我先見到熱門post有個標題加咗原文冇嘅"純粹係香港市民嘅錯"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞