點解大家咁憎袁國勇

607 回覆
1744 Like 203 Dislike
經過三波抗疫
點解個責任仲會係市民度?
散播恐懼呢點係你自己本身睇法,而佢只係做佢作為醫生要做既野唔通你要佢同你講JUST A FLU大家唔撚洗諗咁多
因為每一波都有唔同爆發原因佢講到好清楚呢兩個月黎行山撚,老舞群STAYCATION出街食飯要等位之類大家有眼睇,唔好係又屌唔係又屌好冇。大家認為索性攬炒中晒佢冇所謂,政府唔封關先係第一責任都岩,但袁國勇只係講出每波爆發成因同講要點做先可以根絕到完全係一個醫生要做既野我唔覺佢有錯
大家有眼睇呢到普遍都反佢但又冇POINT
佢係科學人
佢知唔處理root cause
後面再點做都冇用

Exactly就係上面巴打講大雄胖虎兩個都有錯嘅講法

佢而家做嘅野係幫極權塗脂抹粉(講大家都有錯)
實際就係助紂為虐 剝奪香港人自由 (幫推偷dna同監控碼)
但你EXPECT佢作為一個醫生係宣佈抗疫資訊場合要講咩。佢由頭到尾就係講一D好正路,基本上係FACT而唔係佢個人主觀論點,每樣都有晒理據咁指出黎。
而佢講野比政府利用呢點你係咪應該屌返個政府,純以抗疫角度佢講D野完全冇錯
老會員=高登
因為有班人刻意帶緊風向
因為愛侵力興起
年頭連登仔仲屌鳩廢老唔驚死就自己死埋一邊
到年尾已經話咩恐懼撚死全家
佢玩大包圍乜都講下,有時中有時唔中
政府唔封關唔lockdown就怪市民做得唔好
呀婆去叫鴨佢又一竹竿打哂全香港人
60歲果個我黎架?叫鴨果個我黎架?
如果佢分別講5句野岩聽同唔岩聽既野
D人只會記住唔岩聽個5句
你上面講佢助紂,我睇過新聞政府推全民檢測佢都係出黎反對點助紂法。
STAYCATION,戲院,食堂,行山爆晒人點計係可以唔係你啊,但已經COVER晒全年齡層佢講句呢波香港人問題有咩唔岩
抗疫原來市民係冇責任
你搬去歐美住就最岩
口罩唔戴,封城暴動
一日十幾萬
佢支持全民檢測 漠視私隱 政治因素
咁冇醫德離地就食屎啦
因為連登仔好容易俾人帶風向 同只想聽自已想聽嘅野

你講緊愛登力淨係睇XiNN然後周圍話人哋fake news?
https://www.thinkhk.com/article/2020-10/14/44547.html
寒柏:袁國勇批評「全民檢測」才是非常錯
你可唔可以唔好咁撚鳩
白臉共狗咪又係共狗
黨鐵巴士都爆哂人添
咁停黨鐵巴士未
袁國勇投左共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞