淘寶耳機集中討論帖(6) - DT2之逆襲! 窮撚救星

984 回覆
7 Like 4 Dislike
因為藍芽耳機平野冇好,西聲少電是閒事.充充下電BOMB就慘了

仲睇緊d 200蚊細細隻籃芽 有個盒仔差電個d添

個人咁諗嘅,你可以去買可換線嘅耳機,通常音質都比有藍牙嘅好
跟住你去搵藍牙線買

咁樣就算藍牙壞咗,換一條線又係一條好漢

都係買大廠啦,果啲一樣有電,而且又有條線吊住,做運動唔方便,如果你唔係做運動,Shit用咩藍牙耳機

大廠既藍芽耳機線都唔平,起碼6,700
所以點解咁耐都keep住有人問想要淘仔貨

目前嚟講有專門做主動降噪嘅我知道有一間,佢好似都有搞埋藍牙,聲好唔好我就唔知,不過好似都做咗好幾年,叫幽炫科技,你可以上淘寶睇睇

目前要靚聲+藍牙嘅都只有換線耳機呢條路,不過淘寶上好嘅藍牙線幾乎無……因為個個都係用果十幾蚊嘅模組貨賣,所以幾乎搜一式一樣,所以藍牙線出去買啦,耳機就淘寶,咁樣應該最實惠
p.s.我哋上年就開始研發緊全新嘅藍牙模組唔想再用D垃圾模組

我就係想要藍牙 加 換耳機
買左好貴既motion one
普遍藍牙問題係電量太差
我起碼要6~8 小時
坐office 用
因為藍芽耳機平野冇好,西聲少電是閒事.充充下電BOMB就慘了

跟住你去搵藍牙線買

都係買大廠啦,果啲一樣有電,而且又有條線吊住,做運動唔方便,如果你唔係做運動,Shit用咩藍牙耳機

大廠應該唔會係呢個post存在
而且基本上好多可換線嘅耳機都係掛耳式,無咩聽診器效應至於都唔容易甩
所以其實做運動都ok

其實大廠唔係唔好,但係有錢買大廠嘅都唔會睇呢個post啦

唔係依個問題... 後面吊住條野一路跑一路飛黎飛去好煩

呢個小問題...最大問題係帶住耳機跑步會勁多耳屎 我已經戒左

其實有掛耳嘅耳塞式,不過唔隔音呢點應該已經無人要

跟住你去搵藍牙線買

本身已經玩se535
想出街有個方便
同埋想玩返隻兩至三單元既公模 有冇推介

呢個就要睇你想要咩聲先比到推薦你,因為風格取向其實好大影響,例如你鐘意高解釋嘅,我介紹我個賣低頻同人聲嘅Mr.異域就唔得啦

不過通常三單元好難做到靚嘅低頻,但係要搵素質比535好嘅應該都可以做到嘅

呢類

入面有一個藍牙就係我團隊嘅朋友起嘅另一團隊搞嘅

跟住你去搵藍牙線買

目前嚟講有專門做主動降噪嘅我知道有一間,佢好似都有搞埋藍牙,聲好唔好我就唔知,不過好似都做咗好幾年,叫幽炫科技,你可以上淘寶睇睇

目前要靚聲+藍牙嘅都只有換線耳機呢條路,不過淘寶上好嘅藍牙線幾乎無……因為個個都係用果十幾蚊嘅模組貨賣,所以幾乎搜一式一樣,所以藍牙線出去買啦,耳機就淘寶,咁樣應該最實惠
p.s.我哋上年就開始研發緊全新嘅藍牙模組唔想再用D垃圾模組

普遍藍牙問題係電量太差
我起碼要6~8 小時
坐office 用

藍牙線暫時出面都無好貨,除非係果種夾係衫跟住插耳機果種一細舊嘢,我之前有個客人用嘅鐵三角藍牙耳擴,幾百蚊真係好唔錯,不過唔記得咩型號

跟住你去搵藍牙線買

普遍藍牙問題係電量太差
我起碼要6~8 小時
坐office 用

藍牙線暫時出面都無好貨,除非係果種夾係衫跟住插耳機果種一細舊嘢,我之前有個客人用嘅鐵三角藍牙耳擴,幾百蚊真係好唔錯,不過唔記得咩型號

你點睇Purdio嗰條?
Westone嗰條成千我認為可以不理
同EP嘅老細傾左耐 入手左Euphonic Audio 嘅ep5 等整好

我之前喺呢間買咗對ES50
老細好好人好肯答問題
但係手工真心麻麻

巴打 你隻es50啲聲點?

買之前去試過原廠
有原廠幾多成唔敢講, 整體取向算好似
之前有535r, w60 同肖師父六單
對es50對比佢哋更加啱我口味, 係手工唔得
而家等緊強子對ve5

RICH

巴打 到左記得包膠
想放部cayin n5 $1400 極少用(應不足150小時) 因入手後無耐就用台機 放係度無咩用
上年11月係熊仔購入 但唔見左單
有盒 齊配件

建議新手入手 啲聲就大約dx80級別 有2.5mm頭 2個sd卡位

https://t.me/Lmik1202
隻535壞左
有冇d淘寶野係差唔多
g6到底有無必要上player

LG 果部?覺得唔夠聽? 本身用緊咩耳機
隻535壞左
有冇d淘寶野係差唔多

冇筆直好難推薦

跟住你去搵藍牙線買

普遍藍牙問題係電量太差
我起碼要6~8 小時
坐office 用

你點睇Purdio嗰條?
Westone嗰條成千我認為可以不理

西石果條cls

V20 G6 開dac級數可能仲好千元Player少少,筆直唔多唔建議換
隻535壞左
有冇d淘寶野係差唔多

冇筆直好難推薦

1k內
隻535壞左
有冇d淘寶野係差唔多

冇筆直好難推薦

1k內

冇咩似純鐵既
【【限量赠品】TFZ SERIES 1/1S监听HIFI入耳式定制发烧耳机双动圈】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b0yp.com/h.6pIvBX?cv=LeXRZul11qD&sm=a9c79a,或复制这条信息¥LeXRZul11qD¥后打开👉手机淘宝👈

呢隻掂唔掂??
【【限量赠品】TFZ SERIES 1/1S监听HIFI入耳式定制发烧耳机双动圈】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b0yp.com/h.6pIvBX?cv=LeXRZul11qD&sm=a9c79a,或复制这条信息¥LeXRZul11qD¥后打开👉手机淘宝👈

呢隻掂唔掂??

zs3/bd005/zs5/dt2plus抵玩好多

呢隻掂唔掂??

如果要玩tfz,3s會抵玩d
不過佢宜家轉緊新野

跟住你去搵藍牙線買

普遍藍牙問題係電量太差
我起碼要6~8 小時
坐office 用

就算呢種 我都見唔到有電量高既

呢隻掂唔掂??

如果要玩tfz,3s會抵玩d
不過佢宜家轉緊新野

Exclusive個定位好進取,仲要0.78
同EP嘅老細傾左耐 入手左Euphonic Audio 嘅ep5 等整好

我之前喺呢間買咗對ES50
老細好好人好肯答問題
但係手工真心麻麻

巴打 你隻es50啲聲點?

買之前去試過原廠
有原廠幾多成唔敢講, 整體取向算好似
之前有535r, w60 同肖師父六單
對es50對比佢哋更加啱我口味, 係手工唔得
而家等緊強子對ve5

RICH

巴打 到左記得包膠

強子啱啱同我講今個禮拜搞得掂
等緊啲散綫寄落嚟
隻535壞左
有冇d淘寶野係差唔多

冇筆直好難推薦

1k內

1k內535走向但比佢好嘅我凈係諗到自己嘅耳機……不過係雙圈唔係動鐵
真係玩動鐵嘅,我有師傅曾經整過四單,30017配30265嘅四單,聲就平衡監聽走向,質素一定唔會差,不過唔知佢宜家會唔會有時間再整

至於淘寶嘅話,post頭宜家有講ZDGG同悅耳都有做開純鐵,其他嘅……我基本上唔係R爆頭諗唔到,就係我無辦法比到靚聲嘅保證

如果真係有興趣嘅話,我就幫你問下佢啦
https://t.me/o0Andrew0o

跟住你去搵藍牙線買

普遍藍牙問題係電量太差
我起碼要6~8 小時
坐office 用

就算呢種 我都見唔到有電量高既

幽炫好似有一個電量160mah,唔算少
9號落單既ZS5終於到
仲要明明我要鍍金線佢比條銀我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞