淘寶耳機集中討論帖(6) - DT2之逆襲! 窮撚救星

984 回覆
7 Like 4 Dislike
如果樓上嘅回post有咩得罪嘅小弟係度講聲sorry
本人無意賣廣告或者係傷害其他公司嘅聲譽

龍子巴原來仲撈埋耳機果行
其實kz今次隻zs5最大既賣點同埋最大既敗北就係抄某大品牌外型,基本上係一式一樣,其實原本隻zst同zs3都算係唔錯而又帶比到一般消費者性價比唔錯既耳機,起碼叫做比人睇到算係有心搞,其實本身我入zs5果時都係貪佢個外型,但真係好難戴住出街,因為真係太過山寨而且佢條所謂鍍金線真係明眼人見到都知有伏
睇返tfz雖然個價貴少少,但睇得出係外型,調音,手功比起好多淘寶更有心,自己本身有對series 3s覺得都唔錯,比起kz話用成年幾時間研發隻zs5,tfz其實更值得人尊重
(以上純粹鳩up)

其實kz今次隻zs5最大既賣點同埋最大既敗北就係抄某大品牌外型,基本上係一式一樣,其實原本隻zst同zs3都算係唔錯而又帶比到一般消費者性價比唔錯既耳機,起碼叫做比人睇到算係有心搞,其實本身我入zs5果時都係貪佢個外型,但真係好難戴住出街,因為真係太過山寨而且佢條所謂鍍金線真係明眼人見到都知有伏
睇返tfz雖然個價貴少少,但睇得出係外型,調音,手功比起好多淘寶更有心,自己本身有對series 3s覺得都唔錯,比起kz話用成年幾時間研發隻zs5,tfz其實更值得人尊重
(以上純粹鳩up)

其實KZ好多年前就已經有架啦,係我仲未開始搞耳機之前就知有佢,咁多年嚟除咗zst同zs3係叫認真小小之外,估唔到宜家又打回原形
亦都係咁而唔難睇得出佢哋一定係有換其他廠商去搞,至於箇中原因就不得而知了
TFZ其實一開始就有好明確嘅目標同定位,所有嘢好明顯都係重新開模設計,而且佢哋個調音顧問老羊係發燒友入面都好出名,佢正正就係NF Audio嘅老闆
TFZ野心其實好大,呢D就真係叫膽識同埋有心啦

其實香港本土都有好用心嘅公司,恆源數碼就係一個,不過都唔算好出名,好似都有幾多人屌佢唔好
27美金買左個耳擴

圖定老母

(以上純粹鳩up)

等緊KZ嚟緊隻Exclusive 5
有冇巴打知邊到買到zs5? 唔想taobao
因為藍芽耳機平野冇好,西聲少電是閒事.充充下電BOMB就慘了

仲睇緊d 200蚊細細隻籃芽 有個盒仔差電個d添
NX3又好弱智 AMAZON賣80 EBAY賣60 咁梗係EBAY買

NX3其實呢個價位市面上算唔錯啦
不過淘寶其實大把好過佢CP值高好多嘅耳擴
只係差在睇你覺得信唔信得過
因為藍芽耳機平野冇好,西聲少電是閒事.充充下電BOMB就慘了

個人咁諗嘅,你可以去買可換線嘅耳機,通常音質都比有藍牙嘅好
跟住你去搵藍牙線買

咁樣就算藍牙壞咗,換一條線又係一條好漢

跟住你去搵藍牙線買

都係買大廠啦,果啲一樣有電,而且又有條線吊住,做運動唔方便,如果你唔係做運動,Shit用咩藍牙耳機

跟住你去搵藍牙線買

都係買大廠啦,果啲一樣有電,而且又有條線吊住,做運動唔方便,如果你唔係做運動,Shit用咩藍牙耳機

大廠既藍芽耳機線都唔平,起碼6,700
所以點解咁耐都keep住有人問想要淘仔貨

跟住你去搵藍牙線買

大廠應該唔會係呢個post存在
而且基本上好多可換線嘅耳機都係掛耳式,無咩聽診器效應至於都唔容易甩
所以其實做運動都ok

其實大廠唔係唔好,但係有錢買大廠嘅都唔會睇呢個post啦

跟住你去搵藍牙線買

大廠應該唔會係呢個post存在
而且基本上好多可換線嘅耳機都係掛耳式,無咩聽診器效應至於都唔容易甩
所以其實做運動都ok

其實大廠唔係唔好,但係有錢買大廠嘅都唔會睇呢個post啦

唔係依個問題... 後面吊住條野一路跑一路飛黎飛去好煩

跟住你去搵藍牙線買

大廠既藍芽耳機線都唔平,起碼6,700
所以點解咁耐都keep住有人問想要淘仔貨

目前嚟講有專門做主動降噪嘅我知道有一間,佢好似都有搞埋藍牙,聲好唔好我就唔知,不過好似都做咗好幾年,叫幽炫科技,你可以上淘寶睇睇

目前要靚聲+藍牙嘅都只有換線耳機呢條路,不過淘寶上好嘅藍牙線幾乎無……因為個個都係用果十幾蚊嘅模組貨賣,所以幾乎搜一式一樣,所以藍牙線出去買啦,耳機就淘寶,咁樣應該最實惠
p.s.我哋上年就開始研發緊全新嘅藍牙模組唔想再用D垃圾模組

跟住你去搵藍牙線買

本身已經玩se535
想出街有個方便
同埋想玩返隻兩至三單元既公模 有冇推介

呢類

跟住你去搵藍牙線買

本身已經玩se535
想出街有個方便
同埋想玩返隻兩至三單元既公模 有冇推介

作為EM Audio打手我推EM-2

去facebook搵港人限定

無貨啦

無貨啦

我隻zs5想放,如巴打要可以telegram
https://t.me/Mart203078
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞