淘寶耳機集中討論帖(6) - DT2之逆襲! 窮撚救星

984 回覆
7 Like 4 Dislike
用開4R, 覺得國產貨一d都唔失禮

W4R用到依家嚟講你都幾長情

真心覺得正!

真心覺得正!

Westone整體最多好評應該都係W4R
雜食ZS3、ZS5、DT2plus、bd005邊隻好??同埋DT2plus有無得換做耳綿??

bd005
雜食ZS3、ZS5、DT2plus、bd005邊隻好??同埋DT2plus有無得換做耳綿??

bd005

bd005音色好似削左d! 可能其他耳機音色都比較豐盛

W4r唔差既
係曚左啲
9號買左ZS5都仲未出貨 琴日係淘寶問左佢話趕緊工

叫佢整好啲個插針位

我果隻又無哩個問題

手頭其他0.78線都輕易插入
不過KZ黑色原裝線一向虧虧地, 上次Gearbest ZS3超平嗰期啲原裝線10條有8條直頭入唔到

前幾頁見aristo巴打話zs3 69蚊買到
追左少少post以為係講喺gearbest入手
依家你咁講一講
我想問清楚先

定係喺深水埗黃金m記後面買

定係【KZ ZS3-X重低音耳机入耳式耳挂通用线控带麦耳机耳塞运动跑步包邮】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b0yp.com/h.64gtoe?cv=ajmWZucy7zi&sm=d63c00,或复制这条信息¥ajmWZucy7zi¥后打开👉手机淘宝👈

但我問過間舖 佢又話
ZS3和ZS3-X 风格不同。168的是国内销售 适合听流行音乐。饱满人声。 然而69的ZS3-X是出口版本。适合听欧美舞曲风格。

新手 乜都唔識 屌得細力d
同EP嘅老細傾左耐 入手左Euphonic Audio 嘅ep5 等整好

bd005

bd005音色好似削左d! 可能其他耳機音色都比較豐盛

絕對係
最差就bd001
9號買左ZS5都仲未出貨 琴日係淘寶問左佢話趕緊工

叫佢整好啲個插針位

我果隻又無哩個問題

手頭其他0.78線都輕易插入
不過KZ黑色原裝線一向虧虧地, 上次Gearbest ZS3超平嗰期啲原裝線10條有8條直頭入唔到

前幾頁見aristo巴打話zs3 69蚊買到
追左少少post以為係講喺gearbest入手
依家你咁講一講
我想問清楚先

定係喺深水埗黃金m記後面買

定係【KZ ZS3-X重低音耳机入耳式耳挂通用线控带麦耳机耳塞运动跑步包邮】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b0yp.com/h.64gtoe?cv=ajmWZucy7zi&sm=d63c00,或复制这条信息¥ajmWZucy7zi¥后打开👉手机淘宝👈

但我問過間舖 佢又話
ZS3和ZS3-X 风格不同。168的是国内销售 适合听流行音乐。饱满人声。 然而69的ZS3-X是出口版本。适合听欧美舞曲风格。

新手 乜都唔識 屌得細力d

去GB買都冇問題喇,夠平
同EP嘅老細傾左耐 入手左Euphonic Audio 嘅ep5 等整好

等包膠, 依隻好似都係得之前有人整過EP2

Zs5 + 亮點鍍銀線
煲左十幾個鐘,整體感覺比zst 正
分析度強過zst
線位緊,無其他巴打鬆既問題

Zs5 + 亮點鍍銀線
分析度強過zst

新手無知一問 點煲法比較好?
今日收到亮點鍍銀線, 解析力高左, 同埋d聲好"乾淨", 尋日買埋spinfit cp100, 低音強化左, 中高音都好左dd, 多謝師兄們介紹, 另外今日收到粒Burson V5i, 可以換埋落部XD-05試

Zs5 + 亮點鍍銀線
分析度強過zst

我之前用software 同 apps 黎煲隻K3, 煲左120個鐘先開始聽

Zs5 + 亮點鍍銀線
分析度強過zst

我之前用software 同 apps 黎煲隻K3, 煲左120個鐘先開始聽

如果就咁random播歌係咪唔好連續太耐+唔好大聲過自己耳仔平時聽就得?

Zs5 + 亮點鍍銀線
分析度強過zst

你啲相影到藍色版色水好正

Zs5 + 亮點鍍銀線
分析度強過zst

我用app 開1/4 音量用 white noise 煲, 煲2hrs 停2hrs
想買dt2 plus,但見到你地話原裝線麻麻,咁應該換邊條線好?

原裝條黑線聽住先

見個賣家有銀線同黑線選擇,其實係唔係一樣

銀線冇料到,平小小揀黑線版便可
第時要換線時先去第樹買

Thx,有冇邊條線好介紹?

你買左耳機聽過先喇,唔駛為升而升

ok
thx

我之前喺呢間買咗對ES50
老細好好人好肯答問題
但係手工真心麻麻
著重廣東歌人聲係咪都係dt2 plus?
都係果句,煲機自然聽歌享受煲機音色變化過程係最安全最有趣既方法
有冇巴打有試過淘shure嘅原廠延長線 宜家果條入面啲線暗斷
得左邊有聲右邊冇 或者有冇推介 唔過百五蚊都可以的

延長線?要幾米?
定係你只想要換線咋?

用緊普通野冇得換線果啲黎 想要返相左邊嗰條 度過有1米長 用返原廠又得 轉其他線又得

有冇巴打打救我
有冇巴打有試過淘shure嘅原廠延長線 宜家果條入面啲線暗斷

延長線?要幾米?
定係你只想要換線咋?

用緊普通野冇得換線果啲黎 想要返相左邊嗰條 度過有1米長 用返原廠又得 轉其他線又得

有冇巴打打救我

百五蚊買隻ZS5啦

延長線?要幾米?
定係你只想要換線咋?

有冇巴打打救我

百五蚊買隻ZS5啦

寧願救隻出到聲既耳機?不會吧?

延長線?要幾米?
定係你只想要換線咋?

有冇巴打打救我

百五蚊買隻ZS5啦

呢樣同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞