淘寶耳機集中討論帖(6) - DT2之逆襲! 窮撚救星

984 回覆
7 Like 4 Dislike
lz-a4對比zs5,dt2 plus,k3係咪另一層次

yes 不過預佢其他細節位做得唔好
有冇巴打有試過淘shure嘅原廠延長線 宜家果條入面啲線暗斷
得左邊有聲右邊冇 或者有冇推介 唔過百五蚊都可以的

延長線?要幾米?
定係你只想要換線咋?

用緊普通野冇得換線果啲黎 想要返相左邊嗰條 度過有1米長 用返原廠又得 轉其他線又得

有冇巴打打救我

百五蚊買隻ZS5啦

呢樣同意

宜家爬文。唔該哂

ZS5 贏K3

ZS5 贏K3

睇人
用zs5配金綫聽左幾粒鐘oasis, 都仲係覺得各單元各自為政,好搶! 我諗有排煲😔
用zs5配金綫聽左幾粒鐘oasis, 都仲係覺得各單元各自為政,好搶! 我諗有排煲😔

暫時未有人話好聽 有排煲

DT2plus、K3就比較平易近人,開聲都可以接受!

DT2plus、K3就比較平易近人,開聲都可以接受!

始終DT2 plus同magaosi k3單元配置最正路,出黎把聲衰極有譜,zs5真係難講,兩圈兩鐵 又岩岩出左一個星期姐,等多d人收到貨後就有多d包膠睇下

yes 不過預佢其他細節位做得唔好

A4外形方面都係另一個層次

係咪買貴左
心急 應該冇事嘅?
心急 應該冇事嘅?

我星期一收貨,冇刻意煲!去到星期五大概3x個鐘開始覺得啲聲聽得下,不過高頻或底頻是但一邊俾多少少我就好喇!

我覺得上平衡後音場同定位令我幾意外
開聲時人聲有啲刺(唔係齒音嗰種)
煲左十個八個鐘感覺有好轉
鍾意人聲近嘅話ZS5會好過K3

我覺得上平衡後音場同定位令我幾意外
開聲時人聲有啲刺(唔係齒音嗰種)
煲左十個八個鐘感覺有好轉
鍾意人聲近嘅話ZS5會好過K3

小弟煲左3日之後 覺得情況好左
人聲冇禁刺 bass冇禁散
分析力黎講都算幾好
我諗再煲多幾日就會見真章

用緊亮點銅銀線
有冇淘寶耳擴推介? 夾DAC手機O唔OK?

一直用開fostex便攜連解碼,用左幾年舊電開始打柴,喺天貓淘左件fiio A5, 除左有d熱外都叫做幾滿意,開low gain覺得力水啱啱好!

手頭用緊Trasam HA2 吉電腦當dac用
拎左隻單圈cheap(89)野, 煲下先

巴打呢隻推耳牛個d掂唔掂?
想要部擴係可以帶出街for iem
但係屋企聽耳牛
會唔會貪心左

但係屋企聽耳牛
會唔會貪心左

我呢部係至尊版
耳牛一定推到
我推K701都係7格
其實擴既野係睇推力就得?點為之推得好唔好
係咪夠力推得郁既話就純粹睇dac同耳機?

唔識㨂 而家靜係窮人X3聽歌,其實耳牛較大d就得,但唔識叫做推唔推到
dt2 plus黑線銀線分別大唔大?
放全新Magaosi K3

但係屋企聽耳牛
會唔會貪心左

我呢部係至尊版
耳牛一定推到
我推K701都係7格

巴打,呢部同你部有冇分別?個樣有啲唔同咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞