淘寶耳機集中討論帖(6) - DT2之逆襲! 窮撚救星

984 回覆
7 Like 4 Dislike
550放全新K3有冇人要

不了,thz

放左咁耐都無人要
k3都唔差呀做咩唔自己用

有自己耳機啦

有無興趣交換耳機
自己覺得K3唔夠好所以無興趣,不過覺得可以攞嚟同自己嘢橫評下做客觀市場分析
無興趣嘅話就可以無視我

不了,thz

放左咁耐都無人要

有自己耳機啦

有無興趣交換耳機
自己覺得K3唔夠好所以無興趣,不過覺得可以攞嚟同自己嘢橫評下做客觀市場分析
無興趣嘅話就可以無視我

換咩
有冇巴打有zdgg 既6單同8單?可以分享下聽感嗎?

ZDGG 6Pro幾好聽
不過隔左太耐唔記得咩聲 只係記得上耳時覺得唔錯

巴打而家用緊咩,有冇啲多單元動鐵推介?

有冇其他巴打有推介?

zdgg la

ZDGG係幾好嘅,不過價位算係偏貴DD,CP值唔算非常高
btw樓上巴打預算幾多同埋想要咩聲先,唔知其實好難比推介,雖然淘寶嚟嚟去去就係果幾間……

想要分析力高得黎又有音場,聽開搖滾,金屬,歐美pop等等,2000內有冇?

有,ZDGG做到,佢千幾嘅四單調音幾平均
小龍定制都可以考慮下
仲有湯老師嘅DIY一圈兩鐵
弱水科技(rose technic)就係無咩人知嘅小黑馬
老忠A4(呢個我未聽,但係我個客人同我講鼓同低頻出嚟嘅聲場唔太正常,有小小奇怪,不過素質唔差)
淘寶上仲有好多好多,不過夠巴打考慮架啦

我自己嘅耳機嘅話Mr.小宇宙都得,附贈埋bass下潛比你,Mr.異域嘅話就要換銀線(本身重低音,高頻比較暗)+推得起,就可以交到好高水準嘅聲,如果唔係
自己師傅私底下有幫我搞四單玩,30017+30625,有興趣嘅再講啦

大牌嘅話幾推薦FLC8或者8s,宜家UE900s應該都可以買到(不過兩者都係偏平衡監聽嘅)
千元內大牌就有momentum in-ear
AKG嘅N20都唔錯

但係雖然巴打話要好分析同大聲場,但係睇你聽歌嘅風格嚟講,應該唔少得bass嫁wo
所以樓上嘅一唔係就偏平衡,一唔係就係比較偏重高低頻嘅耳機

弱水我有留意過, 唔覺有人屌佢聲, 但好多人屌佢造工

佢做工宜家好咗唔少,以前就真係唔得講……根本仲差過山寨,不過以前始終係hand made,所以無得講

諗過買佢隻旗艦定位圈鐵 最後見多人屌佢造工就算

你考慮佢個旗艦嘅話不如考慮我個極肇仲好啦
一圈四鐵,11mm+雙30017,定位係一機在手,入耳退燒
係唔少ODM比國外大廠嘅原型機嚟,幫咩公司做就唔講得
極肇個名就係為咗代表從極限出發第一步嘅意思
素質上佢就係金字塔嘅頂端,極致還原前端+音樂檔嘅本質(無風格)
宜家打算緊出單晶銀,單晶銅鍍金+冷凍單晶銅嘅三重混編升級線版

巴打既耳機有無得試聽?

不了,thz

放左咁耐都無人要

有自己耳機啦

有無興趣交換耳機
無興趣嘅話就可以無視我

換咩

自己去FB搵下Ownluxe,睇下咩型號有興趣嘅
無興趣就無視我啦

有冇其他巴打有推介?

zdgg la

btw樓上巴打預算幾多同埋想要咩聲先,唔知其實好難比推介,雖然淘寶嚟嚟去去就係果幾間……

想要分析力高得黎又有音場,聽開搖滾,金屬,歐美pop等等,2000內有冇?

小龍定制都可以考慮下
老忠A4(呢個我未聽,但係我個客人同我講鼓同低頻出嚟嘅聲場唔太正常,有小小奇怪,不過素質唔差)

我自己嘅耳機嘅話Mr.小宇宙都得,附贈埋bass下潛比你,Mr.異域嘅話就要換銀線(本身重低音,高頻比較暗)+推得起,就可以交到好高水準嘅聲,如果唔係
自己師傅私底下有幫我搞四單玩,30017+30625,有興趣嘅再講啦

大牌嘅話幾推薦FLC8或者8s,宜家UE900s應該都可以買到(不過兩者都係偏平衡監聽嘅)
AKG嘅N20都唔錯

但係雖然巴打話要好分析同大聲場,但係睇你聽歌嘅風格嚟講,應該唔少得bass嫁wo

佢做工宜家好咗唔少,以前就真係唔得講……根本仲差過山寨,不過以前始終係hand made,所以無得講

素質上佢就係金字塔嘅頂端,極致還原前端+音樂檔嘅本質(無風格)
宜家打算緊出單晶銀,單晶銅鍍金+冷凍單晶銅嘅三重混編升級線版

巴打既耳機有無得試聽?

除咗極肇都有,極肇個DEMO比客買埋
不過宜家人在台灣,都只可以郵寄比巴打試聽咁,有興趣就再講啦

不了,thz

放左咁耐都無人要

有自己耳機啦

耳機唔可以得一對

未開過不了 留黎升級

咁點解買

不了,thz

放左咁耐都無人要

有自己耳機啦

耳機唔可以得一對

未開過不了 留黎升級

咁點解買

果時買左一隻忍唔住買埋另一隻

有冇其他巴打有推介?

zdgg la

小龍定制都可以考慮下

AKG嘅N20都唔錯

巴打既耳機有無得試聽?

等有極肇demo先一次過聽

有冇其他巴打有推介?

zdgg la

小龍定制都可以考慮下

AKG嘅N20都唔錯

巴打既耳機有無得試聽?

等有極肇demo先一次過聽

一次過聽曬嘅話就應該要等我翻香港
不過應該係幾個月後嘅事
要讀暑sem
btw想問下你哋平日去組團個方式係點?
我未試過組團所以唔清楚點組
咪住咪住 上面條link錯架喎
https://shop35413239.world.taobao.com/?spm=a312a.7728556.2015080705.4.IsxlqO好似呢間先係
btw我睇中果隻係e47 自己買返黎焊
https://shop35413239.world.taobao.com/?spm=a312a.7728556.2015080705.4.IsxlqO好似呢間先係

E17同E47好似係兩樣嘢嚟

我意思係間鋪頭,上面巴打果條link好似唔係偉良簡舖,btw呢個都有e17呀
巴打突然推左好多本身唔識既牌子 iem真係多到痴線唔知點決定
不過啱啱買左全想HA2,唔知有無比較過
另外有少少想買台放
hifiman ef2c掂唔掂?又或者睇反全想/巴打推緊個間
純粹for推耳牛

我意思係間鋪頭,上面巴打果條link好似唔係偉良簡舖,btw呢個都有e17呀

啱啊,呢間真係可以考慮下
如果真係好多人要嘅,我會同佢哋傾下個價幾多
到時再諗要唔要組團
巴打突然推左好多本身唔識既牌子 iem真係多到痴線唔知點決定
另外有少少想買台放
hifiman ef2c掂唔掂?又或者睇反全想/巴打推緊個間
純粹for推耳牛

我當年開始做ownluxe嘅時候,用過兩個月時間睇曬淘寶十幾萬間店鋪,所以知道嘅嘢或者比你哋多小小
至於全想HA2,睇咗介紹同配置,應該係暖聲擴,不過我個人覺得耳擴係唔應該有任何味道(DAC擴例外),包括冷暖,所以對我嚟講HA2只係次流娛樂下嘅嘢,唔係真係for高端,不過呢個價錢對比大牌娛樂下都係必然抵好多

想上台擴嘅話,我有款便攜耳擴推力比得上台,不過都係自私玩無上架,而且無任何風格,不過會貴D

hifiman嘅話未聽過,但係從我對公司嘅風格同埋表現上,我覺得應該係走向膽味嘅公司,沉穩溫暖大氣,高頻解釋唔會太多,氛圍感為主,素質應該唔會差,不過價錢就出面價啦
另外有少少想買台放
純粹for推耳牛

我當年開始做ownluxe嘅時候,用過兩個月時間睇曬淘寶十幾萬間店鋪,所以知道嘅嘢或者比你哋多小小
至於全想HA2,睇咗介紹同配置,應該係暖聲擴,不過我個人覺得耳擴係唔應該有任何味道(DAC擴例外),包括冷暖,所以對我嚟講HA2只係次流娛樂下嘅嘢,唔係真係for高端,不過呢個價錢對比大牌娛樂下都係必然抵好多

想上台擴嘅話,我有款便攜耳擴推力比得上台,不過都係自私玩無上架,而且無任何風格,不過會貴D

hifiman嘅話未聽過,但係從我對公司嘅風格同埋表現上,我覺得應該係走向膽味嘅公司,沉穩溫暖大氣,高頻解釋唔會太多,氛圍感為主,素質應該唔會差,不過價錢就出面價啦

請問巴打點睇fiio a5, 同上面e17/18比邊款好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞