HomePod / HomePod mini 集中討論 (2) 大家都好攰,但唔好放棄

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
想問有冇人部home pod mini都係長期話無法連接互聯網,叫你睇家居app
已經試過重開同重設mini/重設手機網絡,都係啱啱整完就會用得返,但過咗一陣就又用唔到(可以係好短時間/隔一晚)有冇方法解救,打上去都係教我重設啲嘢但完全冇用!
成日播播下歌突然收聲,唔知做乜
巴打你係點mon住佢幾時開賣
點解唔買Homepod?上網見到都係千零蚊左右
咩網?
冇u1 晶片
粒U1都係等部Homepod mini 同iphone做handoff快d姐。
唔係架,遲啲apple 可能整到可以用好多部homepod mini 做室內定位。

Let say 你行到入唔同房可以trigger 唔同action

UWB 係好有potential.

所以比我就等下先。

同埋大homepod 可能都會出新,下一個version 應該就會架u1,
仲有邊到有機會買到
好耐之前啦 呢排都冇貨
咁肯定過$3000啦,唉
iOS 咩version?
我近呢幾日都有呢個問題,印象中未升新版本好似未試過
而家知道咩事了,原來一人戶口,iphone 同 homepod 一齊用apple music 係唔得既。
family plan 就解決到個問題
14.2
先達有無現貨?
想問如果駁落macbook用,用chrome睇netflix係咪只可以一隻出聲,做唔到一對?
一定有,不過可能$1000
我係用MOOV 播播下冇聲,但個電話見到係播緊。轉返電話出聲就冇問題,但係一轉返個HomePod就會冇聲
Check 下 router setting, 例如:

WPA2 AES / WPA2/3,唔好用 WPA/WPA2,TKIP
Disable AP isolation
Wi-Fi radio mode: auto / b/g/n/ac/ax,唔好 fix 死一個
Wi-Fi channel width: auto,唔好 fix 死一個
駁macbook睇youtube, play同pause都有幾秒delay正常?
我用Airplay都會咁 都想知咁係咪正常
我最多都係2秒delay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞