HomePod / HomePod mini 集中討論 (2) 大家都好攰,但唔好放棄

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
睇片d聲係咪有delay?
電視個個 好似係收 唔係放用

不過要搵人試

新samsung / Sony 有
買咗機皇
一開盒就即刻用iPhone connect啦,跟住話WiFi有問題,就試下reset
就咁抆電十秒之後等五秒轉紅燈轉到一半停咗喺個+號到,又變返做白燈無限loop
插入MacBook pro 又剩係閃橙燈但認唔到佢
同Apple Care 搞完一大輪都係唔得,約咗聽日見天才
有冇人試到Apple TV 3代 用唔用到?
係咪用原裝火牛?
唔關事,係for reset用
官方教程有講
Apple Care都係同我玩搖距MacBook Pro 嚟reset,但失敗咗
原裝20W
重點係冇嘢認到佢 reset唔到
唔得,HomePod mini 駁咗MacBook 一定係入update mode閃橙燈
我提過
google 爬完文係射唔到去電視
焗你買apple tv
唔夠力,我諗住用ipad pro 隻牛比mini 用,留返隻20w 自己iphone 玩,點知都係橙燈,最後用返20w 先work
佢認9V 2.22A
iPad Pro嗰隻得18W出唔到
我部12pro max 玩MagSafe 有買到獨立一隻20W但認真18W線叉仲快
我都想知
Update左啲device俾最新os未?
佢淨係認14.2
上到14.3 beta同Big Sur 11.0.1
重點係MacBook 認唔到佢recover唔到佢
結果真係放工冇晒
巴打你啱

返到屋企開住HomePod慰藉一下算
我想問mini係咪冇現貨
啱啱試咗HomePod Mini charging on HomePod OS 14.2

18W iPad Pro charger ❌
iPad Pro 2020 usb c port ❌
MacBook Pro Touch Bar usb c / thunderbolt port ❌

暫時用返原裝20W charger ✅
有冇其他副廠 火牛用到?
紙箱人尿袋用唔用到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞