HomePod / HomePod mini 集中討論 (2) 大家都好攰,但唔好放棄

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
我話 喂siri 幫我廣播俾全部人知開飯喇 都唔得同埋官網話可以唔洗講「廣播」

使用 HomePod、iOS 或 iPadOS 裝置、Apple Watch 或 CarPlay 嘗試以下任何例子:
「喂 Siri,廣播問邊個食咗最後嗰塊曲奇?」
「喂 Siri,廣播話我返嚟喇!」
「喂 Siri,問全世界我副眼鏡喺邊?」
「喂 Siri,話俾所有人知『我搵返副眼鏡喇。』」
「喂 Siri,同所有人講我帶隻狗出去行吓。」
「喂 Siri,廣播『我返緊屋企,有冇嘢想我買?』』
如要傳送訊息到指定房間或區域的 HomePod,你可以説「喂 Siri,同辦公室講套戲就開始喇。」或「喂 Siri,向樓上廣播『我要去士多呀』。」
想請教下,唔想食炒價 有咩計最快買到homepod mini?聽啲店員講 每朝官網都有啲貨可以搶
隻homepod mini 插電之後淨係著橙燈連唔到
係咪要去士多整
你係咪用18W牛?唔夠電係會橙燈用唔到
我都想知,aos未見過有貨。

定係要朝早某個時段去搶?
你要用返佢個原裝20W嘅火牛
捲簾用邊隻
aos有得訂送貨
等到出年wo, 我想睇下有冇即日pickup
仲炒緊應該pick唔到

你可以落咗送貨先 再睇有冇得pick
pick到咪cut送貨
如果唔係你就一路等 個送貨日子一路向後
明白
咁都係,唯有訂住等
因為貴囉
HomePod Mini 喺 house 就比較有用既

1. 放喺多個地方做 intercom
2. 連接多個地方既 HomeKit BLE device
Homepodmini 有冇尿袋可以推得郁
20W或以上
有邊幾款係
我都係上次撞岩長開個日先買到
之後無乜點開過pick up
上次係幾時
DLS 要 1月中先有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞