HomePod / HomePod mini 集中討論 (2) 大家都好攰,但唔好放棄

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
Mini都可以睇Apple TV
在 HomePod 能夠支援 Apple TV 4K 家庭劇院功能,但是在 HomePod mini 會無法支援,不過可以將兩個 HomePod mini 同時連上 Apple TV 的 AirPlay 同樣是可以實現立體聲,只是差別在於每次都要手動連線,不像是有支援家庭劇院的 HomePod 能讓 Apple TV 4K 自動以 HomePod 設備當成音效輸出。

我見台灣人話唔得
一隻好似唔洗每次手動connect
可能因為我只係sleep唔係restart apple tv?

PC Windows 用 Homepod出聲
68ms 算已經好好
訂咗黑同白一對,要下個月尾先出貨
家庭劇院功能我估係一對HomePod夾Apple TV 4K出Dolby Atmos
我仲用緊第三代Apple TV可以預設用其中一隻HomePod Mini出聲,不過我平時唔用Apple TV時都係待機,唔係關機
利伸:想買Apple TV 4K可以一對出返立體聲,但部Apple TV仲正常運作又無4K電視
想問下mac機點樣連 一對 HomePod mini stereo?
我淨係搵到可以連一隻
有冇用家知到homepod mini冇wifi可唔可以airplay到?
有d 方法做, 但好煩
想問, samsung 電視用airplay 2 駁兩隻homepod 有無問題?

Or 一定要買apple tv?
homepod mini 炒價上升?

Try this
Thanks ching
想買周圍都無貨
已經買過兩隻 本身想自用但係見有水位賣左先
我等緊返黑色
岩岩$800收左隻全新黑色,$51當俾人地食個飯
有水位都開咗嚟用 冇後悔
Same

幾廿蚊冇必要咁頻能啦
我想問吓有冇人想較電話較大細聲嘅時候成日會變咗較隻homepod mini仲要reboot過電話先可以

想問吓有冇解決方法thx

iPhone 12 14.2.1
Homepod Mini 14.2
咁平
想問HomePod mini可唔可以直接播radio
定係都要iPhone airplay 播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞