HomePod / HomePod mini 集中討論 (2) 大家都好攰,但唔好放棄

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
IFC 現場 剛剛有對情侶左問右問 阻住曬 之後想俾錢時 職員話剛剛賣曬
Hey Siri
Set the vibe to Netflix and chill
我都彈左2次
跟手係第一頁改左pickup store先再買就ok了
點改都唔得
有無人好似我咁setup 出error
重有咩好介紹
我之前用ALEXA時, 係用TP LINK既插頭, 但佢唔Support homekit, 有咩款可以換左佢
THANKS 去望下先

今朝cut單 強勢rock in
即係HomeKit server 值500 喇
冇錯 隻Pi 仲要買SD Card, 牛, USB cable
加埋4百走唔甩再加埋自己時薪去裝homebridge server

利申: 我隻Pi 裝咗Docker 再裝HomeBridge
It works but 覺得人生浪費咗啲時間
300 買到對 識自動分左右 聲道 ( 2隻計)
有重低音+360 度speaker?
差啲唔記得講仲要harden Pi server
Geeky 到冇人有

除咗小學生冇人咁得閒
向apple store 試左

用iphone 出歌 睇YouTube 冇delay /其他牌子我唔知

冇試MacBook
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞