HomePod / HomePod mini 集中討論 (2) 大家都好攰,但唔好放棄

1001 回覆
17 Like 6 Dislike

Source: Apple Daily

click下面條link可以用AR睇下襯唔襯你屋企

https://www.apple.com/105/media/us/homepod-mini/2020/d46a2713-1e83-4ac4-8c74-2a0abf9b8808/quick-look/homepod_mini_space_gray_ios14.usdz

大家永遠要記得自己係咩地方嘅人
條AR link用safari開
Mini 用嚟放浴室/ 廚房?
睡房同廳HomePod?
巴打廚房幾大
我賣左個homepod諗住換兩隻mini做stereo
本身用緊HomePod,會買埋Mini留名
已經有一隻HomePod,想玩Stero
新post留名
玩intercom?
有冇人會day 1 收到黑色版delivery?

12月day 1
Day 1係 17/11? 收到貨再Post
訂咗一黑一白 17/11送到
但係琴日收到Email話 ”11月16日起店內有售“
放棄左AOS去搵rockin
十二月中先有傻撚左呀
12月1啊仆街

啱啱睇而家要12月9...

係咪可以拮住尿袋用?
音質黎講 Regular Homepod做MAC speaker正唔正?
(1個)
Homepod好多塵,點搞
沖水
想試下用當藍牙喇叭,想問下用開嘅巴絲仲有咩實用用途
食之無味 棄之可惜

呢排冇homepod用問天氣嗰啲廢話 都幾唔慣
唔係做唔到藍芽咩
好似airplay到就得?
除左問天氣較鬧鐘,好少用到siri

offtopic: 問數簡單嘅心算快啲,複雜嘅又唔識講,究竟有咩用
除左天氣/落唔落雨/currency/alarm 都幾廢
鬧鐘又要喂siri停 唔可以好似google同alexa咁直接講stop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞