HomePod / HomePod mini 集中討論 (2) 大家都好攰,但唔好放棄

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
網頁訂,屯門SA拎
巴打想問下 soma 窗簾 唔係加左soma connect就可以入 homekit?
我訂左白
3隻都平過隻大
好滿意 HomePod 嘅聲,唯一缺點係用 Mac 嗰陣,如果唔係用 Apple 軟件播片,就唔識聲畫同步,會 delay

mini 就唔入住喇
無晒現貨?
2 個lv 既黎, 冇得咁比
Studio a 打嚟有得攞
有冇人配ipad pro用
聲畫會唔會有delay
我配iPad mini 2或第三代Apple TV都無Delay
驚喜既係第三代Apple TV係AirPlay設一次HomePod Mini做預設喇叭之後都唔洗再設過,本身以為要HomePod先做到
thanks 師兄
除咗apple tv有冇試過用其他播片?
例如用ipad safari 睇片/youtube 冇delay問題?
岩岩試用iPhone XS Safari睇片經AirPlay射去Apple TV聲畫同步,用YouTube App睇片經AirPlay 射都一樣聲畫同步
鏡像就無試,因為一直都做唔到聲畫同步
20訂 仲未有
17號訂個隻黑色有得拎,Apple TV只可揀其中一隻出聲
唔會Wo 我睇post 76 出到stereo 仲可加理電視speaker
定你講HomePod mini 同HomePod
airplay點set audio out
我係兩隻HomePod Mini做Stereo,試左幾次都只可揀是但一邊出聲,晏啲再試吓先
我首先係Apple TV設定AirPlay喇叭設用HomePod Mini出聲,之後就咁AirPlay 畫面過去
Apple TV本身有APP就直接Apple TV睇
佢問點Airplay應該係有時Safari AirPlay 過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞