[水冷撚] 水冷系統、技術及知識 討論及問答集中帖 (7)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
要等下次
ek運費好貴
dhl,快好多,又安全
唔想好似上個巴打用ups運,之後啲件爆哂
玩左5-6年自組水,永遠唔會用顏色水....洗到仆街
1. 蒸餾水 + 銀條放 Reservoir
2. 買透明水冷液
我寄去公司 有人收
有fd喺ek官網買冷排 開盒就見到幾個位凹咗 真係睇你好唔好彩
想問下咁樣係咪正常
想問下cpu block in out 掉轉會唔會個temp 差好多遠,如果要跟返個in out 好難攪
想下過期水冷液仲有無用
唔明
係咪漏水
Aio 大家推介邊個
諗緊nzxt kraken or asus ryuijin
1 x Corsair iCUE H150i RGB PRO XT 360mm Liquid CPU Cooler
價錢:$1,399

1 x NZXT Kraken X73 360mm CPU Liquid Cooler
價錢:$1,449

1 x Arctic Liquid Freezer II 360 CPU Cooler
價錢:$949

1 x EKWB EK-AIO Elite 360 D-RGB CPU Liquid Cooler
價錢:$2,150

總計: $5,947
https://www.faroll.com/customize#Mjc3MywyODAxLDM1MDIsMzc0Ng
得以上叫用得下其他都係垃圾
liquid freezer 420
想學玩水冷應該點入手 第一次係咪應該用軟管先?
應該買哂同一個牌子定係應該分開幾個牌子買?
直接硬管

上網睇吓屈管教學 到時買多兩三枝管做後備
再搵吓同自己差唔多spec嘅build 睇吓人地用乜 水路點走
考慮吓買set 分體水kit過吓癮
我想整左CPU先
GPU而家太貴換唔到住
定係應該等埋GPU先一齊換?
就係唔想煩想一舊搞掂
效能有冇話差幾遠
EK我記得係佢執好哂俾你咁解 , 同散買件一樣
玩住先啦 gpu都唔知要等幾耐
好然後悔買左依套
交左好多學費
點解?我未用過
啲fitting都好垃圾
90度好鬆,又難上實

bitspower 啲手感差好遠

個pump又嘈,又冇去水位
新買隻ddc全速都安靜過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞