[親生仔] Google Pixel 討論區 (53)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike

5G喎...一入到幢樓入面就廢到呢...
Cyber Monday通常係Online store嘅discount
lm
此風不可長
you're in T Mobile...
US or UK version?

大家相機既zoom function有冇由button 變左條 bar ?
US

部機就好滿意,不過賣點之一嘅5G就仲未發展成熟...
你係咪撳緊咗校倍數嗰個圓圈?我出返個app再開過就變返開頭咁有三個預計嘅變焦倍率
都係唔得,仲係條 bar
咁搞笑?我三粒掣,撳實變到好似你咁。放手等一秒左右又變返三粒掣。

你個camera app係咩version?
我試過重新開機 uninstall d update 同撳實都冇反應,都係條 bar

Version 7.6.008.327100377
我pixel 5新機落地都係條bar
我本身係個制,今日突然間就變左條bar

原來我係8.0.101
我update番去Version 8.0.101.339539880 都係咁
算啦,隨緣
等BF轉會
樓上巴打討論緊VOLTE,我想問下係香港如果有行貨嘅機,例如係韓水s10,咁係咪應該都用唔到VOLTE?
我記得上年去台灣,美水Pixel3會用到台灣嘅VOLTE
pixel 5開唔到payme
韓水S10响香港唔會用到VoLTE,因為firmware唔同,如果你flash過一個non-HK firmware就會知。之前隔離Sony版有個巴打試過flash俄仔firmware,都要响香港firmware度copy返VoLTE相關file先用得到VoLTE

Pixel係特別case,因為佢個firmware係Google直接update,本身setting已經包晒佢有行貨地方嘅setting
咁Google應該可以負責埋水貨地方喎😂
集體email Google
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞