[親生仔] Google Pixel 討論區 (53)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
用埋HSBC信用卡-多200 同美馬差唔多價錢
美馬平3,4百
美馬2千5咁平 無計比人食一水
BTW 349US 好似要2千7
HSBC 回 4+5%
做媒人
促請Google同本地電訊商合作,解決VoLTE同5G問題
至於賣行貨,就係促請Google同本地電器舖合作
我地要幫佢地拉紅線
Change color scheme to 'natural'?
其實有volte同5g已經滿足
請問下pixel 5裸跑會唔會跣手
google雙十一減PIXEL3A同PIXEL4
減完都仲貴過街買一截
等多兩個禮拜BLACK FRIDAY算
A little, especially if you have sweaty hands
睇相仲以為果隻係啜手既質感黎既添

原來P4用緊大陸電難怪咁易脹...

德賽...iPhone已經中過獎
水貨都可以有 VoLTE
之前 Essential Phone PH-1 都有
究竟pixel 幾時先有呀?
Essential Phone應該係少數嘅exception case,水貨因為firmware問題大部份都用唔到VoLTE。之前隔離Sony版有巴打flash過俄仔rom落部行貨X1 度都唔可以直接用到VoLTE,要去行貨rom度copy返VoLTE個file先得
以前nexus有行貨有台賣機google都唔肯支援,你覺得而家會有用
都話咗搓our breast
想問下 打機會lag?

P3定P4過唔到CTS好耐啦(hardware evaltype下)
如果你冇用edxposed既話,可以試下用MagiskHide Props Config轉個fingerprint去pixel2
咁樣safetynet就會轉番去basic evaltype
用緊edxposed就冇計了,一定會fail gpay果類,就算你個sn係咪全綠都好
要等edxposed班友搞
打 *#*#4636#*#*
睇phone 右上 3點個 ims status
據我理解唔係手機firmware問題
係電訊商block 左唔on list 嘅機 唔應ims
覺得要firmware 先support 到volte 嘅人可以諗下點解3g 講電話又唔洗?
唔好俾藉口電訊商
佢地根本唔應該block 唔onlist 嘅機用volte
你想知technical 少少可以google ims
電訊商唔reply ims 所以先block 左volte
由其宜家佢地cut 2 3g 更加要支援多d 機volte
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞