[親生仔] Google Pixel 討論區 (53)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
邊part MIC?
5G香港都用唔到,有5G Sub 6都冇用啦

(偷番前兩個post啲圖)
成部嘢都係MIC, 係爭在非美版會印埋CE mark同MIC上去, 不過好多ching都話其實好難睇到,所以最後其實都係睇自己接唔接受到
有冇人試過香港寄pixel 返google 之後成功維修/退貨去返集運
pixel slate i5 好似有少少emmc 災情,想預備下
有冇人係notification bar個度直接開到nfc? 點解我要禁實佢入去先開到nfc咁煩既
原來係要收
我頭先未入到去checkout個頁
有咩分別?
佢有條pixelbook care team,report返個case佢應該安排到
我都係pixel slate,最近個keyboard出咗事,成日detect唔到
contact咗佢哋,本身話可以send個replacement嚟,點知佢哋都冇哂貨,而家搞緊refund
但係佢退得返啲錢俾我都買唔返個keyboard
官網/amazon都冇哂pixel slate keyboard同brydge g-type
問咗個developer

佢話冇
ebay 有人bid
真心?佢知你香港都冇問題?
我裝左clone,除左界面都唔覺佢同原本有咩分別
本身比香港地址佢 佢話唔support pixel slate i. Hong Kong
跟住比咗bns portland倉個地址佢 佢話可以
(不過之後就發現無貨)
我部4a裝唔到非clone版

要退貨都安樂啲
可能今次emmc 事件佢會換i7 model比我地
要集體行動先夠noise,一隻手掌拍唔響
有冇人和應?係就傾行動細節

twitter 戰線
對象:
美國Google
香港Google
+/-台灣Google (係驚香港Google唔夠power,搵台灣兄弟代勞向美國交涉)
3台
豐澤

平台:
Youtube
Twitter
Facebook

形式:
每逢對方發文/出片,就留言表達訴求,其他巴絲俾like同再留言附和,推高個comment
可以諗個hashtag﹐整meme﹐retweet…

有無巴打文筆好度個範本出嚟?

We're Hong Kong Google fans
港孤起義
順便@WearOSbyGoogle
想用Google pay阿屌

比啲貨嚟
但又好客觀咁講,連data center都可以cut off, 我諗唔到google點解會被説服要喺香港出Pixel行貨,尤其Pixel本身就係一個google software既實驗場/載體…

咁當然啦,同現時抗爭一樣,大家一齊make noise果陣可以預埋我,始終咩都唔做既話先真係咩都改變唔到

damn you google
明明三年幾前都仲可以用錶俾錢…突然間過左某一日唔該都冇聲就停鬼左
Hi there. Google Pay on Wear OS is only available in selected countries listed here: https://t.co/FHBFyMJO3s. We're working to roll out support for more countries to use Google Pay on Wear OS compatible watches soon. Stay tuned!

我係買完隻錶先發現冇得用
上年8月問完到而家都係得歐美用到
有冇人買咗4a 5G?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞