[親生仔] Google Pixel 討論區 (53)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
幾時facetime變左 video call既代名詞
巴打我明
一日Google唔改都係死症
但至少我而家p5開心使用中
嘩,終於知道VoLTE係用4G講電話啦

現時已經有5G Voice,一樣好似VoLTE咁要入網囉

基於現時技術估計,當你跌落4G又冇入網冇3G,咪用唔到VoLTE,收唔到電話囉,就係咁簡單

到時電訊商咪迫你用行貨機囉

anyway,我哋已經扯得太遠,現時事實係水貨用唔到VoLTE,因為香港電訊商cut 2G/3G轉5G,call quality的確係差咗
巴打幾時運黎香港
我24出倉今日都未收到消息
其實呢部分冇人爭拗,而家係講緊無論係5GVoice定VoLTE一樣要入網先用到

所以作為水貨嘅Pixel都係唔會用到
https://images.app.goo.gl/wrueHziUhS94ouYt7

華為網,但請原諒我揾一幅更清楚易明嘅圖

呢一刻係處於有5g network,但當有電話時fallback去4g,咁水貨5g機喺收到5g下打電話都係呢個情況,等於而家4g打電話落3g,而大家理解4g要收電話係要電訊商加profile, 但其實係4g下要用4g黎做埋電話加數據先係,當5g係會同以前冇volte嘅情況一樣,姐係由5落4,而咁係唔需要特別加profile,但後面技術太複雜,我喺度講兩頁都講唔晒
咁耐
今次竟然無ban BNS
我用piece up 尋晚出倉
留意你幅圖5G fallback 嗰度都係框住咗係VoLTE

呢張圖唔係預你用水貨理解,係講緊行貨收唔到5G Voice嘅時候跌落VoLTE。但係水貨冇VoLTE呢個option,只會繼續跌落3G
但係部電話唔support volte無論條水喉幾大都係用唔到4/5g打電話,你同意嗎?
唔記得22定24號外國出倉,29號到香港30號話可以拎
留個靚名等Pixel 6
BF SALE 係咪1號開波
我都係今日出倉
但預9號先到香港
我都係呀
face id=所有face unlock
touch id=所有指紋解鎖
係咩?lm
唔係bf個個星期先開始咩
我睇呢度咁寫嘅
In addition to deals during the week of Black Friday, Amazon also traditionally offers amazing Countdown to Black Friday deals starting on Nov. 1 as well as mind-blowing Cyber Week deals. With so many sought-after gifts at such hot prices, Amazon's deals end up on many shoppers' holiday shopping list. Shopping early? Check out Amazon's gift guides for 2020.
收到美版pixel 5
表示冇上網講嗰d問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞