[親生仔] Google Pixel 討論區 (53)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
想問pixel 4a係香港除咗用唔到volte仲有無其他問題想加入親生仔大家庭
想問下Android有冇類似 iPhone Kaboard 既輸入法架? 轉左4a 打字變左又慢又成日錯, 就算用 Mixed Chinese keyboard 同 Kaiboard 點都有D距離
邊方面類似iphone keyboard先 本身個gboard已經好好用喇喎
即係打中文+英文時唔駛再揀野就可以直接打倒出黎
打完直接噤空格打下隻字咪得
你打中文係用拼音?
咁Mixed Chinese keyboard 應該係最似kaiboard
不過都好耐冇更新過,要打emoji亦都要換其他keyboard
我打中文用倉頡架, 只係諗住有冇得打中英夾雜果時唔駛次次揀個地球轉番去英文, 同埋有冇得打中文時個keyboard 都係顯示番QWERTY
咁你down返個倉頡版啦
keyboard無記錯可以set返做全英
中英夾雜喎? 打個空格一樣係中文黎定係我唔識
welcome
用gboard打中文嗰陣要打英文嘅話係撳enter
即係右下角嗰粒
我用粵拼qwerty鍵盤係咁
未開盒冇咩好怕 亦冇得怕
人在日本住想買pixel
但因為影相有聲 所以仲諗緊
android有咩app影會無聲
Pixel 影相可以set冇聲架喎
巴 你係iPhone 轉android ?
係呀, 其實我係雙修, 但真係搵唔倒個好似iPhone Kaiboard咁好打既輸入法
雙修 我仲諗緊點係iPhone 轉WhatsApp 去android

利申想買4a
好 我再睇睇
果日去試demo機影相有聲
但冇注意有冇得set
4a 幾好呀, 幾抵玩, 用落部機都好順
因為我雙修所以唔知點轉
有冇其他巴打知道
我唔想比iPhone 限制自己
日本是沒有的
日版係無得SET

日版:

美版:

PIXEL嘅話可以DOWNLOAD返CAMERA PX用就可以SET返影相無聲,但好似未支援5仔
公平咩
Wazzapmigrator
Payware嚟但係work嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞