[親生仔] Google Pixel 討論區 (53)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
光點係講緊邊度
我意思係唔好咁老定,唔可以用以前把尺去度今日嘅科技,舊科技只會越嚟越快淘汰。

冇錯冇晒3G嘅時候,你部機好大機會已經有5G,但係同VoLTE同一問題水貨唔會用到嚟打電話

呢個已經唔係技術問題,因為理論上只要對頻就用到VoLTE同5GVoice,只係香港電訊商唔幫你做入網啫。佢冇責任幫你,因為佢冇賣你部機
家燕姐正中間位
之前睇過好似用條線嚟過data就會咁
新po lm
4a用咗兩個禮拜開始覺得啲電冇一開始咁襟用
唔知關唔關用咗雙sim卡事
4a得三千 唔夠用
LM
宜家真係無一個用pixel 既ching 刷到volte?
已經唔想搞d咁麻煩嘅野
好似刷完之後都好麻煩 又收唔ota要手動update
巴打自己刷
我自己一直都有root,主要係裝adblock同電話錄音

萬分感謝
想問下pixel 5 得唔得
到時只係會落4g當打電話,唔會收唔到電話,你究竟明唔明個概念係點data還data 電話還電話,你最多話聽電話上唔到網就話姐
問題係如果冇VOLTE可唔可以用到4G打電話?
落4G用電話咪即係VoLTE囉

從來都話data同voice係分開,而家就係話水貨電話用到4g上網用唔到4g打電話,你究竟明唔明咩係VoLTE架
唔得,VoLTE即係 Voice over LTE即係4G

VoLTE 是什麼? VoLTE 透過 4G 網絡傳過語音比 3G 更快更清楚。 https://www.samsung.com/hk/support/mobile-devices/what-is-volte/

我諗佢唔係好明
依家係希望啲電訊商唔好Cut哂3G
玩到幾年
到時

姐係你所講冇晒3g嘅時候
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞