[親生仔] Google Pixel 討論區 (53)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
你個台有一定人數用緊pixel 機
你有無主動同廠商google 夾下呀?
定坐係度乜都唔做?
俾錢你又唔俾service 要cut 3g
屌你老母咩
咁電訊商就唔應該cut 2g/3g
全部水貨機係香港都用唔到volte
因為香港電訊商block 左
的確係,但係生意佬唔會同你講感情啦,大部份都只會做對佢有利嘅嘢
Pixel 4a/5係咪都係呢隻電
順勢推多D人用Google One
馬好似冇事喎 得Google store有事
連Google Docs / Sheets 都計Google Drive容量
唔係一向計
不過google屌你老味
用香港rom就用到
又一次令我失望
Google以前好多引以自豪既方向到而家都一一改變哂
聽聞3起已經係
佢哋選擇電池供應商係視乎對方滿唔滿足到產量
質素係其次
無計 想棄都好難
唔計map drive gmail photo search必需
屋企啲smart home security cam我都用緊google
但唔幫襯佢 amazon/apple都唔見得好
下次搬屋可能上reddit學下點diy home automation
Google 相簿儲存空間政策重大異動
從 2021年6月1日起,以「高畫質」選項備份的新相片和影片會計入你在 Google 帳戶中的 17 GB 免費儲存空間。我們想事先提醒你進一步瞭解相關資訊,並向你保證現有內容不會受到影響。
請在你使用的每部裝置上檢查 Google 相簿應用程式或網站的備份設定,確認你是否會受到影響。這項異動並不會影響 Pixel 5 和更早機型的裝置。

Pixel機冇影響 可以以「高畫質」選項備份的新相片和影片
P3之前up google photos都係original quality架,P4開始咪又係搣左

講真Google one我都有用緊,但佢咁樣包埋photos真係令人失望
佢個意思好似係之前出嘅所有機型都冇影響
但之後 包括pixel6 都可能會有影響
原來係之前所有pixel都冇影響
其他機就有
不過唔知pixel6會唔會有影響呢
理論上係
不過唔知google會唔會有日連pixel都閹
新Pixel機
睇番P1至P5既演化…我都幾肯定佢終有一日會閹
其實我真係唔明Google,pixel銷量已經唔係特別出眾,exempt左pixel俾番個賣點出黎吸引人唔好咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞