《住咗間有入無出嘅酒店》(4)

996 回覆
1198 Like 15 Dislike
其實點解Elisa一開始就咁信domain
唔咁想象,仲要係王姨姨色誘啊明
Elisa 都殺過人其實 點解佢仲要咁驚
可以自己搞得掂 仲要有把刀
可能Elisa係高級高級蛭子
幸運時間=未來接翻去現實
可以咁諗?
「阿明,轉眼間已經過左廿年喇,估唔到我咁就無機會再見到你,呢廿年黎我三翻四次放野入呢個櫃度,每次都希望你會見到。而家亦都希望你會見到我呢封信啦...... 」

「廿年......唔通呢封信係阿華廿年後寫完放係度既?咁即係我之後個廿年都無出返去見返阿華?」阿明開始感到崩潰。

「阿明,其實我一直都有搵過專家幫手去搵救你既方法,但我估一直以黎都有兩個原因搞到你出唔返黎。第一係自從你件事發生左之後,旺角呢間酒店再無咩人敢住,而靈異學家亦一直搵唔到方法去連接你個世界。」

「咁即係話呢二十年都唔會再有人入到黎......?」阿明心想

「至於第二個原因......」

阿華刻意將呢個原因寫左係封信背面,需要翻一翻另一頁先見到。

「第二個原因就係屌你老母寫呢個故個垃圾樓主成撚日拖故,一拖再拖拖撚到廿年都未撚寫完,咁點撚樣會出到黎呀,屌你老母想出返黎等撚多廿年個垃圾樓豬肯更新先好諗出黎啦,on撚9」
好撚好笑啊 手掌啪啪啪
卡卡西呢?去咗邊啊屌你老母

只有等文...
墨B
究竟寫左啲咩呀
我覺得設定似係
幸運時間觸發點係有人進出異世界同現實世界

假設以上成立咁即係老陳佢地係隨時走到 咁點解要留主角佢地係度

換物侄仔如果係同啊曼係情侶 點解佢會變左做侄仔

點解得佢一個可以同人類溝通

換物侄仔有意識有記憶係咪可以解釋所有侄仔都係由人類入左黎之後演變而成 咁點解老陳兩公婆會無事 關鍵會唔會就係40樓

換物侄仔如果係同老陳佢地識 四個入黎得返兩個係正常會唔會係佢地探奇到呢個異世界老陳覺得呢到係世外桃源所以會勸主角佢地留低純粹係想人認同自己既諗法 而阿曼pair情侶因為唔想同佢地癲而不停搵方法走 最終搞到一個痴左線一個變侄仔

老陳個仔其實會唔會阿曼同換物侄仔個囝 只係老陳佢地搶左佢當自己個仔 咁可以解釋個囝點解唔係好同老陳佢地溝通寧願自閉玩

利申:全鳩估嘻嘻
@旗木卡卡西 死撚咗去邊??成粒鐘都唔撚見你催文

屌你老母hea鳩我?
留名
今日係咁多先
今晚幾點先有文?
Push
推呀
下午茶都食埋卡卡西仲未出嚟催文
咁似套韓劇the king
推啊啊啊啊好想變咗個jeff拎住張黃金卡開墨巴個門,睇佢做緊咩先
推到開新po
新post都開埋都未出嚟 好擔心佢 係咪俾蛭子殺咗 定俾陳哥鎖咗入櫃
有新po啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞