《住咗間有入無出嘅酒店》(4)

996 回覆
1198 Like 15 Dislike
屍(蛭子)潮
屌你老母睇你就睇嚟 quote 文做乜鳩啫
按理我哋應該跑,但就俾入面嘅物資吸引咗。

「不如快手拎埋佢!」女人真話變就變。

見個鐘都係啱啱響,同埋其實響咗唔代表有危險,只係我哋嚇緊自己。

所以,我同Elisa就快手衝入去,見到有咩就拎咩。

隔火層係個好空嘅樓層,呢到全層係用好厚嘅落地大玻璃做牆,可以望到外面嘅一片深黑。

入面有水泵、緊急電話、噴淋滅火裝備、應急照明燈呢啲嘢,仲有一包包嘅乾糧,係壓縮餅乾嗰種。

成個樓層除咗擺呢啲嘢之外,基本上好空曠,可能因為係隔火層,建築師都無花太多錢落呢到裝修之類。

我同Elisa搜括得七七八八個陣,樓梯間突然傳嚟急速嘅腳步聲。

我同Elisa對望咗眼,完全唔知匿喺邊好,因為腳步聲極近,幾乎係一、兩層之隔,如果宜家即刻出去,一定會遇到。

如果嗰隻係Jeff嘅話,更加恐怖。

咁黑嘅環境下,即使有應急照明燈都拖唔到好耐。

「點啊......」Elisa靠近我身邊。

「匿、匿入去!」我記得啱先幅牆有個放消防喉管嘅櫃。

最終,我哋喺樓梯外嘅不速之客到嚟前,成功匿埋入去窄狹嘅消防櫃入面。
Cordis 10樓係更衣室 布草房 hskp bq 既倉
9樓係飯堂 員工休息室 餅房
另外7同8樓都係宴會廳

利伸 前炒散
陳哥/王姨出嚟收割
驚驚
我都係咁諗
Elisa
嗰陣=依家嘅人講起過去嘅一段時間
理論上陳哥更早入嚟/都係生存係2020年,唔會話2020年嘅時空係「嗰陣」,除非⋯⋯
quote 文死全家
明哥入嚟啦
唔好停呀
點解要 quote 文
推啊

Quote文就算係分析或者講bug都已經衰
Quote文之餘仲要講廢話真係
感覺上個故過左2/3
今日仲有冇文
回魂夜
停呢個位
生快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞