《住咗間有入無出嘅酒店》(4)

996 回覆
1198 Like 15 Dislike
留名
可唔可以一次過出, 追到未出好辛苦
推推~
技術性問題
杜明入咗去咁耐,只係食過一舊番茄,又唔見佢屙屎屙尿
LIVE
係入面死左會變蛭子?
明哥攞咗阿曼去換?
成日無電無通風夠會焗死,無限延伸
同埋成個環境咁黑應該成日都會好眼訓
返到三十四樓嘅指定房間,我同浴缸蛭子又開始以物易物。

我用一件件切到極細嘅蛋糕,換到大量嘅物品,其中包括:

女性耳環、皮帶、書、公司卡片、三星手機電池、紙巾、手機套、花之戀壽司美食禮卷、髮泥、領帶、空水瓶、拖鞋等等......

「全部都無用......」我將唔要嘅嘢,直接放喺地下。

但可以依靠呢啲物品,從側面推敲出,可能以前都有過唔少人,誤入咗宜個空間。

可以肯定嘅係,佢哋無一個成功走到。

因為走到嘅話,呢件事好有可能會被新聞報導。

不過一間酒店咁多人失蹤......

外界唔會覺得奇怪?

講返正題,宜家嗰個尿袋充電器,先係我唯一嘅救贖。

我繼續將切到極細嘅蛋糕,交俾浴缸蛭子。

浴缸蛭子每次拎到手,唔會將舊蛋糕扔落垃圾崗,反而佢會食落肚,無我想像中咁機器化。

換到我都數唔到第幾次嗰陣,浴缸蛭子隻手終於伸向咗充電器尿袋嗰邊,更加幸運嘅係個尿袋一早插定咗條叉電線,等我唔洗白癡咁,再喺茫茫嘅垃圾崗中換佢。

一拎上手,我就即刻撳個掣,睇下個尿袋仲有冇電,無嘅話我所有希望都會幻滅。

「求下你......要有電......」我撳一撳個主電源掣到。
文呀
Live
花之戀壽司美食禮卷
睇嚟洪天明去食壽司嗰時入咗去
換到好多嘢,但又唔可以拎灑上身之後研究,怕陳見到會起疑
有文
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞