《住咗間有入無出嘅酒店》(4)

996 回覆
1198 Like 15 Dislike
“阿明,今日我個孫大學畢業”
其實咁樣係好事,啊明可以專心同Elisa發展感情,反正無機會偷食,Elisa唔會殺人
有啲似巴打上面所講,似係陳叔/王姨知道點樣Trigger幸運時間,或者預測幾時係幸運時間,所以困住佢哋喺櫃,驚佢哋走甩

而且王姨咁啱喺嗰排唔見咗,幸運時間一完就出現返,好可能係去咗出面世界,或者做啲相關嘅嘢
有強烈既感覺
樓主特登寫到我地懷疑陳叔
實情陳叔本身真係一個好人黎
佢real world一早殺左之後放入個喼比女主帶左入黎
原來阿華盒入面有啲道具俾咗我.....

正當我想拆開之際陳哥走咗過嚟而係同陳哥學點樣種嘢俾自己食。

「阿明?你好似心不在焉咁,休息陣先。」陳哥說。

「好......」

陳哥叫我休息,我趁佢自己唔喺佢視線範圍下,偷偷地落返去隔火層到。

一落到去,我又諗返自己困喺嗰到嘅事,但我點都要確認啲嘢。

我再次跑到個消防櫃前面,今次拎埋應急照明燈放喺胸口位,唔洗摸黑得咁嚴重。

我同阿華講過,佢嗰到嘅嘢,有可能傳送嚟宜到。

佢枝筆同相已經證明咗,唔知佢會唔會再繼續放嘢落嚟。

於是我再一次打開個消防櫃,

今次出現咗一個圓柱形嘅鐵罐。

個罐形狀似膠囊,摸上手係鋼嘅質感。

我無諗太多,即扭開嚟睇,發現入面放住封信。

係阿華寫俾我......
其實呢個櫃唔係要推個會響嘅消防門入去咩,點解阿華可以自出自入咁又冇比職員阻止
Dklm,完全封鎖 史迪仔(報假)
仲以為有新文
封左
唔通王姨出去現實世界捉阿曼返嚟?
送物資去未來有D似漂流教室~
今日應該 post 5先有文
其實明哥話冇入過呢條通道 但係佢又提醒杜明呢度好多生物係度?
第二 如果正常情況下杜明拍個櫃 點解明哥第一時間係猶豫點解會有聲而唔係反射動作要防範有生物出現?就算住咁耐其實都講唔通
第三 明哥話聽到有聲所以入黎 但係隔咁耐先入黎仲要好似唔驚咁 正常第一次入唔係應該更加防備咩
偷食王姨
卡卡西呢
準備開新post
真係幾有道理
同埋電話有電又有急燈都唔洗驚蛭子
不過酒店可能有其他人想整死主角

同埋陳哥好撚古怪
學哂啲嘢了,可以殺掉陳哥了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞