《住咗間有入無出嘅酒店》(4)

996 回覆
1198 Like 15 Dislike
係冇電嘅。

—全文完—
杜明之前仲傷咗隻腳,咁快好返跑嚟跑去
好緊張啊!
可能好似resident evil咁,食翻d herb 就立即好翻
不過唔見佢食
跑到出灑汗,又無冷氣
新Post 留名
一格綠色。

有一格綠色燈亮著咗!

嗰刻嘅開心,已經係非筆墨可以形容。

就好似得到全世界咁。

「多謝你......」即使敵我不明,我仍然同隻浴缸蛭子多謝一聲先離開。

事不疑遲,我即刻搵個安全地方進行叉電。

最安全當然係四十二、四十一樓,但唔知係咪俾Elisa影響咗,呢一刻我都覺得陳哥有少少可疑,於是我揀咗四十樓,即係個間無人嘅空房到默默等待電源足夠。

但我唔可以再好似之前咁,白白咁浪費手機嘅電量,要用最少嘅電,去最出大嘅效益。

根據上次「幸運時間」,我可以聯絡到現實世界嘅阿華,即係我女朋友,酒店收音機亦都播出咗現實世界嘅電台聲音。

咁就可能表示,當踏入「幸運時間」嗰陣,呢個異空間就會同現實世界產生某種連結......

至少網絡訊號係其中一種。

所以我又諗,如果到咗要出去嗰下,又係唔係要依靠「幸運時間」,令呢到同現實世界嘅傳送接口位產生連結?
又live左..
幫推
黎明
由今朝起身追到而家
終於live咗
正皮支持
為咗唔浪費到時候嘅一分一秒,我開始諗定一聯絡到阿華,就有啲咩嘢係要講,因為我印象中,幸運時間往往唔超過三分鐘。

首先,我一定要同佢表明,我喺異空間到。

阿華見我失望咁耐,都知咩事。

其次,我要佢搵阿曼。

如果阿曼真係出咗去嘅,咁佢用咩方法成功出去,就係一個關鍵。

再者,我要佢搵其他靈異學家、權威學者、政府組織、酒店嘅話事人,點都好,我要其他人幫幫手,睇下佢哋有冇方法救到異空間嘅我。

畢竟一個人、唔係,係兩個人同時喺酒店離奇消失,咁嘅話題一定會引起人注意。

越多人知道,我離開機率就越大。

我宜家無嘢可以做到,只可以默默咁等幸運時間到嚟。

真係等運到。

拎住部手機放喺心口嘅我,訓喺張床到側身咁望住窗外嘅一片黑暗。

呢種被黑暗纏身嘅束縛,真係好難捱。

原本一成不變嘅窗外景色,遠處好似突然有一點微光出現。

我唔知自己係眼花定幻覺......
為咗唔浪費到時候嘅一分一秒,我開始諗定一聯絡到阿華,就有啲咩嘢係要講,因為我印象中,幸運時間往往唔超過三分鐘。

首先,我一定要同佢表明,我喺異空間到。

阿華見我失蹤咁耐,都知咩事。
.
一入新po就有文
打定段message一夠鐘就send出去?
主角可以打定篇message
一到幸運時間秒send比佢親朋戚友
新po留名
花之戀壽司美食禮卷
係洪天明入過嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞