《住咗間有入無出嘅酒店》(4)

996 回覆
1198 Like 15 Dislike
停喺到好辛苦
總覺得係陳哥或者個細路
墨巴如果今日冇文講聲丫
仲有冇
笑咗
關我撚事 P牌仔無資格笑
冇話關你事 又唔係笑俾你聽
Quote文可以慢慢單機 任你quote
點解成棟野係深海但係得最落幾層有水
同埋冇通風轉換系統 理應成棟野都已經缺氧
一定係陳哥
緊張,正。
陳哥
好文
召喚卡卡西岀嚟屌柒佢
每日一推
幾時有呀
心急人上
陳哥
追到live
喺櫃入面,只有我同Elisa嘅呼吸聲。

我哋聽住原本急促嘅步伐,嚟到門口之後變得緩慢,彷彿大局經已交由對方掌控咁。

「嗒......嗒......嗒......嗒......」腳步聲嚟到隔火層到。

不明嘅腳步喺外面徘徊,佢來來回回嘅聲音,就好似搵緊我哋咁。

呢個時候,我隻手已經拎住手電筒,如果佢一打開嘅話,就即刻開燈。

眼睛習慣黑暗嘅情況下,無論係人定蛭子都一定會受到刺激。

「噹......噹噹......」佢疑似拎咗某啲鐵製嘅嘢?

「明......」Elisa捉到我隻手好實。

宜個位靜焗到連彼此嘅呼吸聲,都聽得好清楚。

「嗒......嗒......嗒......」

最終,腳步聲接近緊呢到。

睇嚟出面嘅人發現咗個櫃,而且準備要打開嗒......

就喺我做好應戰準備嘅時候,我聽到佢搞緊道櫃嘅門,但係就無開到......

「呯......咚咚......」唔知佢做緊咩。

我心感不妙,正想一嘢踢開道門還擊嘅時候,道門......

踢唔開。

「呯」

「呯」

「呯呯」

「喂!!!」我無論點樣踢、點樣推,道櫃門都好似鎖死咗咁。

「點解開唔到嫁......」Elisa聲音都顫埋。

出面嗰個人,佢拎嘢插入咗櫃門嘅拉柄到,令到我哋困喺入面出唔到嚟!

「呯」

「呯」

我無論點叫,出面嘅人都無俾過反應,仲慢慢咁離開。

留低我同Elisa被困喺呢個連企起身,想移動都做唔到嘅地方......

「啊啊啊啊啊!!!!!!!」

掉入深淵嘅絕望感,徹底吞噬咗我哋兩個。
聽日再出

好睇可以俾個正評同follow me ig 謝謝
ig:maksyut20030164
講唔通 如果係咁 至少會有多啲設備/武器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞