日本Being系音樂討論區3

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
似乎上紅白係佢心願,以佢知名度唔係大老闆唔俾上應該總上得到掛
你可以買姐姐ALL TIME BEST慢慢細味
你喜歡姐姐,你你可以買姐姐ALL TIME BEST慢慢聽
黎緊想買2004演唱會 blue ray 版,想睇多啲真正嘅佢;being 長期唔俾佢曝光其實未必係好
但姐姐性格咁內向同怕羞
Being唔叫佢去媒體 可能都係好事
感覺係你俾佢慣左深潛,就更難喺工作中抽離自己,似乎姐姐最尾仲掛住做而無專心養病 ⋯ 經理人未能及早處理好藝人健康,總覺得有一啲責任
有呀,不過覺得麻麻, 啲mv唔係full ver., 畫質又冇提升, 啲字幕重要係hardcode 想儲mv嘅買what a beautiful memory會舒服啲
我見個封面幾靚 但太貴
問下你
冇記錯係仲係做model個時去參加卡啦ok queen比賽個陣拍
姐姐早期出道的碟 我好鍾意
靚? 我就唔鍾意呢啲炒埋一碟嘅封面

姐姐十二張專輯
你最喜歡邊隻碟
我都同意唔好睇, 好似用小畫家將幾張相擺埋一齊...
不過隻色調仍然好zard風格
嗰一排being好鍾意咁做...我記得麻衣有張fc盤又係將幾張相合埋就當封面
激死我
同埋真心唔明點解video collection點解可以咁多mv/pv唔收錄..
我真心唔介意嗰啲風景畫mv
自己聽左幾日,有種失戀沉船 feel
基本上係完美而真係奮鬥追求夢想,但最後命運作弄,真係諗到會喊
雖然係幾張相放埋一齊
但我覺得個封面幾好睇

FOV 上年ALL TIME BEST都係
但好多回憶令人勾返起
你有冇興趣買佢25周年all time best
All time best 正唔正?我想買 2004年多啲
當然正
all time best係佢出道至2009單曲
挑選最hit, 最好的52首歌
據聞負けないで其實有英文版,俾 being 收埋左 ⋯ 其實日本人黎講姐姐啲英文發音出奇地好,無乜唱英文歌真係好可惜
冇聽過2011、2012分別出的單曲Collection專輯Collection
已經出埋佢未出的歌
咁真係唔知真假,你知大陸台灣仲有好多 fans 講,又提到姐姐仲有百幾首歌未出,不過應該只係詞無唱過
姐姐冇新相我都勉強可以接受
但麻衣呢張FC盤封面我真係俾十個差
英文版係有, 你可以搵番上年個特備節目聽一小段, 又或者好似我咁乖乖地交錢買佢隻blu-ray
英文版始絡冇日文版意思咁正, 反而我想知英文版係咪姐姐自己填詞
另外,姐姐屋企嗰幾百份都係一啲"詩", 佢習慣一有感覺就寫低, 到有曲嗰陣再慢慢揀嚟譜詞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞